Ramin tokoilut ovat painottuneet (taas vaihteeksi) ruutuun ja ohjattuun. Ruudut on muutamissa viime treeneissä olleet ihan mukavia, tosin pitkästä aikaa jouduin muistuttelemaan oikeaa paikkaa ruudun sisällä (meinasi ajautua liikaa oikeaa takamerkkiä kohti). Nyt ruutu on kuitenkin havaittu melko pitkältäkin matkalta ja saatu paljon onnistumisia. Ohjattu on edistynyt, ollaan tehty jo muutamia kertoja kokeenomaisilla etäisyyksillä. Vähän on vielä hätäisyyttä merkiltä kapuloille lähtiessä.
Perjantaina käytiin ekoissa EVL-kimpparyhmän treeneissä, pitkästä aikaa saatiin myös paikallaoloja tehtyä. Ensin makuu, hyvin oli pysynyt. Aikaa en tarkalleen tiedä, muutamia minuutteja varmaankin. Loppuasentoon noustessa meinasi ennakoida liikkurin käskystä, tätä jankattiin muutamaan otteeseen sitten vielä. Istuminen oli yllättävän hyvä myös vähäiseen treeniin nähden, tässäkin aika varmaan muutaman minuutin.
Lauantaina teetin myös pitkästä aikaa seuraamista, viimeksi ollaan seurailtu varmaan syyskuun kokeessa kunnolla... Ramram yllätti kuitenkin positiivisesti ja seurasi varsin hienosti edistämättä ja melko tiiviistikin keskipitkän kaavion.



Noomin treenit ovat painottuneet lähinnä seuraamiseen ja paikallamakuuseen. Seuraamisessa on jouduttu ottamaan taas kättä vähän tueksi, kun Nomppa meinaa edistää. Melko nopeasti varmaan korjaantuu. Paikallamakuun haluan paljon varmemmaksi, Noomi on levoton ja saattaa haistella varsinkin häiriössä. 
Tänään käytiin ekoissa AD-treeneissä Noomin kanssa, saatiin seuraamiseen muutama hyvä vinkki. Tein itsekseni paikallamakuuta, jolloin Noomi makasi tosi hienosti rauhallisena, mutta kun paikallamakuuta otettiin yhteisesti (koirat melko lähellä toisiaan) jouduin kieltämään haistelusta useasti. Tämä on otettava nyt tehotreeniin, jotta joskus päästään kokeeseen...