Tänään molemmat koirat pääsivät treenaamaan. Iltapäivällä mentiin Anniinan ja Staran kanssa hallille treenaamaan agilityä, mulla siis Rami mukana. Otettiin lähinnä irtoamisia ja kontakteja erikseen. Mentiin hyppysuoraa ja putkea, Rami alkaa jo irtoamaan ihan hyvin. Kontaktit oli vähän tahmeat, pitäisi treenailla niitä useammin.
Kepitkin otettiin pariin otteeseen, ja ai kun ihana vauhti! :D 

Agiliitämisten jälkeen otettiin vielä paikkamakuut, koirat sisälle halliin ja ihmiset ulos näkösuojaan. Oli melko kuuma, ja tiedossa että pää saattaa nousta sen vuoksi. Nousihan se toki... Jossain kolmen minuutin paikkeilla (Anniina tarkkaili jostain raosta). Menin kieltämään ja laitoin takaisin maahan. Nyt uusi neljä minuuttia ja pysyi kuulemma samassa asennossa koko ajan, hyvä. Kai se on ihan hyvä että välillä tulee näitä joissa joutuu kieltämään, niin muistaa ainakin mitä siellä saa ja mitä ei saa tehdä. Rami on siitä hyvä, että sitä voi kieltää rumastikin, eikä se ota siitä nokkiinsa tämmöisessä varmassa liikkeessä. Uudempien liikkeiden kanssa saa olla varovaisempi, näissä lievätkin hermostumiset aiheuttaa paineistumisen ja takapakkia.

Jäähdyttelylenkillä vietiin koirat uimaan, kastuttiin myös aika kivasti kun alkoi sataa kaatamalla.

Sitten kävin vaihtamassa koiraa ja pian suunnattiin yliopiston nurtsille tokoilemaan. Noomi saakin nyt käydä ahkeraan häiriötreeneissä, se kun vielä meinaa ottaa häiriötä muista koirista. Nyt oli aika kivasti kuulolla, teki tosi nättiä seuraamista ja jäävät pariin otteeseen. Myös noutoa vähän naksuttelin Anniinan kapulalla, hienosti innolla toi monta kertaa kapulan perusasentoon asti. :) Paikalle oli tuotu myös hyppyeste, sitäkin käytiin pari kertaa kokeilemassa. Noomi osaa aikalailla hypyn jo, ollaan treenattu omalla lautakyhelmällä. Hienosti osasi yhdistää toisenlaiseenkin esteeseen, ekan kerran tosin avustin kädellä, jottei menisi liian vaikeaksi.

Noomin kanssa aloitetaan ensi kuun alussa tokokurssi Active Dogilla, odotan innolla! Pitää vain toivoa, ettei neiti aloita juoksua kesken kurssin (mikä voi olla aika todennäköistä kyllä), mutta onneksi saadaan sentään rahat takaisin kerroilta, joille ei ehkä juoksun takia päästä. Minulla ei ole aiempaa kokemusta juoksuisista nartuista, mutta Noomi on käyttäytynyt viime päivinä välillä aika oudosti (ottanut painetta mitä ihmeellisimmistä asioista, lakannut osaamasta joitain asioita, mitkä ovat olleet itsestäänselvyyksiä jne.). Voisivatko olla merkkejä alkavasta juoksusta? Toinen ehkä selkeämpi merkki voisi olla se, että Rami on alkanut selkeästi enemmän kiinnostumaan Noomin peräpäästä. Ei se sitä ahdistele, kun olen kieltänyt, mutta selvästi kiinnostaisi.