Eilen sain hankittua meille tunnarikapulat, uudet ruutumerkit ja agikepit (harjanvarsista) tuohon pihalle. Tänään ollaan niitä kokeiltu ahkerasti.

Tunnari
Keväällähän me ollaan aloiteltu tätä yhdellä kapulalla, niin että Rami etsii sitä ruohikosta ja muualta piiloista. Nyt aloitin laittamalla yhden hajullisen kapulan pidempien heinien sekaan ja pyysin Ramia hakemaan sen. Joutuikin käyttämään hajuaistia kun kapula ei ollut näkyvillä. Tätä tehtiin noin 10 toistoa. Sitten vein yhden hajuttoman kapulan heinikkoon puoliksi näkyville ja omanhajuisen vähän piilompaan. Lähetin samalla tavalla etsimään (käskynä meillä on "missä"). Meinasin luulla jo että olin edennyt turhan nopeasti kun Ram meni ja nuuhkaisi väärää kapulaa - ei kuitenkaan nostanut! Ei reagoinut siihen mitenkään ja jatkoi oikean etsimistä. Tätäkin otettiin muutama toisto, yhdellä häiriökapulalla siis ja joka kerta toi oman. Tästä on hyvä jatkaa :).

Ruutu
Tätä ollaan otettu viimeksi varmaan joskus kesäkuun alussa. Silloin saatiin muutamia tyhjään ruutuun lähetyksiä onnistuneesti, suurimmaksi osaksi laitoin namin keskelle. Nyt laitoin ensimmäisellä kerralla namin keskelle, ja lähetin muutaman metrin etäisyydeltä. Hyvin meni ja menin vielä palkkaamaan kun oli syönyt namin maasta. Sitten kokeiltiin tyhjään ruutuun - vau! Sinne se juoksi ihan keskelle ruutua, heti kun oli oikeassa kohdassa, naksautin ja juoksin palkkaamaan, vapautus ja uudelleen. Otettiin näitä muutama toisto ja joka kerta meni tosi hienosti oikeaan kohtaan. Sitten pidensin matkaa vähän, ekalla kerralla piti antaa kaksoiskäsky kun epäröi. Pyysin pari kertaa myös maahan ruudussa.
Sitten myöhemmin otettiin toinen harjoituskerta ruutua. Laitoin taas ensin muistutukseksi kerran namin ruutuun (vaihdoin ruudun paikkaa). Sitten kun pyysin tyhjään ruutuun, meni hyvin mutta lösähti heti maahan (oli niin kuuma). Otin vielä kerran ja ryntäsin palkkaamaan heti ennen kuin kerkeää maahan ja lopetettiin siihen. Ajattelin ottaa vielä muutaman toiston kun viilenee joskus myöhemmin illalla/yöllä.

Kepittely
Eli heti kun saatiin kepit pystyyn kokeiltiin niitä vähän Rampen kanssa. Ohjasin lelulla ja tuli tosi lujaa vauhtia lelun perässä. Ajattelin että pidän lelun mukana aika pitkään että vauhti säilyy samana, ja vähitellen irrottaudutaan lelulla ohjaamisesta. Nyt näyttäis että ihan hyvin edistyy. :)

- Jenna ja Rami