Keskiviikkona suunnattiin yliopiston nurtseille porukkatreeneihin. Ramilla oli kivasti intoa tekemiseen, ei ottanut pahasti häiriötä nurmikosta tai toisista koirista.

Aluksi otettiin seuraamista joka oli ihme kyllä aika hienoa. Kun en jaksanut nipottaa alkukontakteista ensimmäisillä kerroilla, Rami otti kontaktia paljon paremmin! Ei mielestäni edes pudonnut kontakti enää. Lelupalkalla saatiin myös tosi tiiviitä ja innokkaita pätkiä.
Paula käskytti meille häiriöseuraamista, eli hiippaili itse lähellä epäilyttävästi. Alussa Rami oli kovasti menossa tervehtimään, mutta kun päästiin alkuun oli seuraaminen ihan hienoa.
Luoksetulo
oli normaalin nopea ja hieno. Törmäsi vähän, mutta ei mitenkään pahasti.
Luoksepäästävyys oli taas hyvä, pysyi perusasennossa vaikka kurkottelikin.
Noutoa otettiin pari kertaa, oli varsin keskinkertaisia suorituksia (palasi ei-niin-nopeasti).
Liikkeestä maahanmenossa Rami ensin meni hitaasti takakautta, sitten jäi seisomaan ja sitten meni maahan käsiavulla. Tätä pitää kyllä hioa.



Eilen sitten päästiin syksyn ensimmäisiin ohjattuihin. Paula on siis meidän koutsina, oikein hyvä juttu :--)

Meitä oli paikalla vain kolme koirakkoa. Otettiin luoksepäästävyyttä, seuraamisia, paikallamakuuta, hyppyä ja kaukoja. Me otettiin Rampan kanssa myös liikkeestä maahanmenoa.

Luoksepäästävyys hyvä, kurkotteli taas mutta malttoi pysyä perusasennossa.

Seuraamisesta otettiin ensin vain pari askelta ja palkka. Tämä oli meille hyvä treeni, alkukontakti kun meinaa katkeilla. Sitten otettiin samanlaista häiriöseuraamista kuin yliopistolla, Rami pysyi aika hyvin mukana. Edisti kyllä vähän, mutta en viitsi puuttua siihen ettei mene kokonaan into seuraamisesta. Itse tein osan käännöksistä vähän pöljästi (käännyin liian nopeasti), mutta Ram pysyi siihen nähden hyvin oikeassa kohdassa.

Paikallamakuuseen
saatiin oivaa häiriötä. Ensin Pamu käveli koirien välistä pujotellen, olin aivan varma että Rami nostaisi pään, mutta ei, hienosti pysyi! Sitten tulikin vaikea: Paula heitteli tunnarikapulaa Ramin edessä. Pää tietysti nousi. Menin korjaamaan, pyysin uudelleen maahan. Lopulta saatiin onnistunut suoritus ja sain Ramin palkattua.
Maasta sivullenousu on edelleen järkyttävä, en tiedä mitä sille pitäisi tehdä...

Hyppy
oli aika hyvä. Olin varma että jäisi vain haistelemaan estettä tms, mutta seisahtuikin hienosti (nenä saattoi osua esteeseen kun jäi niin lähelle mutta mitäpä tuosta). Palkatessa siirsi vähän jalkoja. Sitten hyppy käskytettynä. Lähti ensin jo hyppyä kohti kun sanoin "valmis". Kielsin ja pyysin takaisin perusasentoon (ei ollut ehtinyt hypätä). Uudelleen; nyökkäsin valmis-sanan tilalta ja Rami hyppäsi hyvin käskystä. Otti pari askelta käskyn jälkeen (taisin kyllä käyttää väärää käskyä) mutta pysyi paikallaan kun kävelin sivulle eikä ennakoinut perusasentoa.

Sitten kaukoja. Rami nousi aika hyvin istumaan, mutta maahanmenossa menee taaksepäin. Pitää varmaan hioa tuota kotona niin että ohjaa namilla.

Rami keksi uuden hienon liikkeestä maahanmenon. Olin opettanut sille maahanmenon uusiksi niin, että se ensin laittaa etujalat maahan, sitten pään jalkojen väliin ja sitten takapää maahan. Noh, Rami unohti yhden kohdan ja jätti takapään pystyyn..
Oli aika huvittavan näköinen, kun takapää pystyssä ja häntä heiluu 100km/h ihan sataprosenttisen varmana siitä, että kohta lihapullat lentelee! ... noh, odottelin siinä muutamia (kymmeniä) sekunteja että lösähti peräkin maahan ja palkkasin siitä.

Lopuksi otettiin vielä vauhdikas luoksetulo ja temppuiltiin. :)

Oli tosi mukava huomata, että Rami ei ottanut hallissa enää läheskään niin paljoa häiriötä kuin keväällä. Keväällä saattoi jäädä kyttäämään toisia koiria niin, että oli vaikeuksia saada se kontaktiin. Nyt jos kontakti putosi, sain sen heti takaisin kun pyysin.