Viime viikonloppu meni mukavasti tokoillessa. Perjantai-iltana suunnattiin active dogin tokoihin Noomin kanssa. Noomi jaksoi tehdä tosi kivasti hommia koko tunnin ajan, se seurasikin varsin hyvin muutaman liikainnostumisesta seuranneen huomautuksen jälkeen. Tehtiin myös tunnaria pitkästä aikaa, palikat törppöjen alla ja palkka oikean kohdalla. Noomi haisteli hyvin, en kyllä tässä erottanut sen kummemmin, että olisi mitenkään huomannut ideaa. Kotonahan se jokunen viikko sitten melkein onnistui jo palauttamaan oikean joka toistolla, mutta tämän treenaaminen on vähän jäänyt. Pitäisi siis tehdä useammin.
Paikallamakuissa Noomi oli ihan ok, kesti häiriönkin ilman suurempia levottomuuksia.

Lauantaina lähdettiin Paulan kyydissä Tornion kennelkerhon hallille tokoilemaan. Sinne on siis tarkoitus mennä ainakin Noomin kanssa vuoden alussa kokeeseen.
Tein Noomin kanssa palkattomuustreeninä seuraamista ja erikseen jääviä ja hyppyä, N oli vähän ylivireinen ja välillä kuului piippausta, lähinnä kuitenkin liikkeiden välissä. Seuraaminen kuitenkin oli turhan korkeasta viretilasta huolimatta noomiksi melko hillityn hienoa, ei keulinut tai painanut silmiinpistävän pahasti. Tämmöistä kun olisi kokeessa niin olisin niiin tyytyväinen! :)

Noomi sai tehdä myös ruutua, sujui mainiosti pidemmältäkin välimatkalta, ja paikallamakuuta, joka sujui rivissä koemaisestikin huikean hienosti, N ei edes juuri vilkuillut ympärilleen!

Rami teki ensin ruutua, joka sujui lyhyellä välimatkalla ihan hyvin. Sitten, kun vaihdettiin toiselle puolelle kenttää (eri ruutu), Rami ei millään meinannut taas löytää, kun välimatka oli pidempi. Mun pitäisi varmaan malttaa ottaa nyt hetki vain ihan lyhyellä välimatkalla, jotta saadaan vähän rutiinia tähän liikkeeseen, eikä aina vain jotain ihme harhailua.
Tein Ramin kanssa myös vähän jääviä (uutta "idaria"), jätöt ok, kuunteli käskyjä hyvin. Seuraaminen tuntui huonolta, kontaktia piti mutta jotenkin paikka tuntui väljemmältä kuin ennen. En tiedä johtuuko tuo siitä, että ei olla tehty seuraamista pitkään aikaan ja/tai siitä, että olen treenannut vain Noomin kanssa (ja erohan on melko radikaali kun Rami on parhaimmillaan juurikin sen 10cm irti jalasta kun taas Noomi painaa... :)).
Ramin kanssa myös paikallaan istumista, ekan kerran kun jätin, nousi(!), kävin antamassa hieman palautetta ja johan siellä istuttiin seuraavat minuutit kiltisti. Ihan hyvä, että koitti sikailla, ei ole aiemmin kokeillut. Pääsee merkkaamaan myös väärän käytöksen. Ekstrapalkkaus sitten onnistuneesta.

Sunnuntaina sitten KASn tokot. Ramille taas ruutua, joka sujui nyt kun maltoin pitää välimatkan lyhyenä. Myös ohjattu meni taas hienosti, lukuunottamatta sitä että R yritti taas mennä suoraan kapulalle (oikealle kylläkin.. se katsoo liikaa liikkuria joka vie kapulat). Kutsuin takaisin ja palkkasin merkille, tämän jälkeen menikin ihan nappiin.
Tehtiin myös taas paikalla istumista, ei ongelmaa.

Noomin kanssa ohjatuissa tehtiin "rataa", jossa piti tehdä tietyissä pisteissä eri liikkeiden osia. Noomilla meni ihan hyvin. 
Tehtiin myös häiriöluoksetuloja, jossa ihmiset ja lelut, ym. tavarat muodostivat kujan jonka läpi koiran piti juosta luo. Noomilla ei ollut itse luoksetulossa ongelmia, mutta se ahdistui suunnattomasti jätössä kun takana oli muutama haukkuva ja huutava koira. :( Pari kertaa lähti hiippaamaan ylös ja oli ihan paineessa. Palkkailin muutamia kertoja pysymisestä, Noomille kyllä suurin palkka oli se, että pääsi pois tuosta tilanteesta.
Lopuksi tehtiin vielä ohjattua, namialustoilla. Ensin Noomilla oli vaikeuksia hahmottaa alustoja, mutta lopulta ei meinannut malttaa jäädä merkille... :)

Tänään oltiin sitten Ramin kanssa agilitytreeneissä, niistä ehkä juttua myöhemmin!