Tämä viikonloppu vietettiin aika tehokkaasti Haukkukeitaalla nuorten SM-kisojen parissa. Perjantaina startattiin Ramin kanssa ekaa kertaa kakkosissa. Rata oli aika mukava, mutta onnistuttiin hyllyttämään heti nelosesteellä. Rami hyppäsi sen siis väärinpäin. Onnistuin kuitenkin jatkamaan iloisesti radan loppuun asti ilman, että Ram huomasi tehneensä mitään väärin.

  Lauantaina sitten nuorten SM-karsintaradalta myös ihan hyvähkö hyl. Rami karkasi A:lle, kun olisi pitänyt mennä putkeen. Ohjausta ei voi taaskaan kehua, mutta Rami teki ihan huippukontaktit! Keinullakin meni aivan päähän asti, vaikka yleensä jää epävarmana keskivaiheille. Kepit oli huonot, mutta koska hylky oli jo alla, en jaksanut korjata.

  Noomi oli mukana koko lauantaipäivän kisoissa ja sai pyöriä mukana ja välillä häkissä. Se oli kerrassaan outo, ihan kuin se olisi koko ajan pelännyt jotain. Ei uskaltanut lähteä leikkimään toisten kanssa juurikaan, eikä edes mennä minusta kauemmas vapaana ollessaan. Päivän aikana muutamat koirat rähähtivät Noomille, mutta en olisi uskonut, että se ottaa noin vakavasti. Yleensä Noomi tykkää ihan kaikista, vaikka kukaan ei tykkäisikään siitä. (Siksi onkin epäreilua, että melkein kukaan ei tykkää Noomista…) Yhdessä vaiheessa Noomi otti jostain tuntemattomasta syystä paineita myös minusta, eikä kyennyt esim. seuraamaan…?!

  Tänään olikin sitten tokojen vuoro. Mentiin kisapaikalle heti aamusta katsomaan alokasluokkaa ja pidin Noomia mukana rauhoittumassa.
  Avoin luokka alkoi yhdentoista jälkeen, Noomi suoritusvuorossa viidentenä, kun koiria oli kuusi. Pisteet pidemmittä puheitta tässä:

Paikallamakuussa Noomi oli vähän piippaillut, 9.
Seuraaminen oli aivan perusnoomia, tiivis ja kiva! Tiiviydestä siis piste, 9.
Maahanmeno oli aivan hyvä, hitaudesta puolikas. 9,5.
Luoksetulossa Noomi ei pysähtynyt, vähän meinasi ensin mutta ei sitten kuitenkaan… 5.
Seisominen valui, mikä ei ollut yllätys. Noomi kesti kyllä taaksekävelyn hyvin. 7,5.
Nouto oli ihan iloinen,  tehtiin ne normaalit virheet: nytkähdys heitettäessä ja menovauhtia hitaampi palautus. Uutena virheenä ylös pomppaus, kun olin ottanut kapulan. 8,5.
Kaukot olivat noomiksi aika huonot. Normaaliasteikolla kuitenkin ilmeisesti hyvät, 10.
Hyppy oli hyvä, 10.
Kokonaisvaikutus 10

Tuloksena AVO1 171p, sija 2 = nuorten SM hopeaa avoimesta luokasta!

  Noomin työskentely oli ihan hyvää, mutta noomiksi vähän laimeaa. Kyllä se kuunteli koko ajan ja teki mitä pyysin, mutta se ei ollut läheskään yhtä innostunut ja hassu kuin normaalisti. En voi syyttää tästä kisatilannetta, koska se oli outo jo lauantaina.
  Nyt on kuitenkin avoykkönen haettu, joten luulenpa että seuraavan kerran kisaillaan ensi vuonna voittajaluokassa.

  Tässä video, maahanmeno jäi puuttumaan teknisten ongelmien vuoksi:



 
Sitten Ramiin. Olipas taas vaihteeksi melko hirveä koe. Pisteet:

Paikalla istuminen 9,5
Paikalla makuu 10

Seuraaminen
oli aika huonoa, jossain vaiheessa skarppasi ja teki loppuun paremmin. 7,5
Zeta
(maahan-istu-seiso) oli ihan ok. Seuraaminen tässäkin huonoa, 9,5
Luoksetulon
seisominen valui melko pahasti, 8,5
Ruutu
oli muuten täydellinen, mutta Rami oli kuulemma ryöminyt eteenpäin liikkurin käsky-kehotuksesta… 7.

Tässä kohtaan tauko.

Ohjattu
oli taas järkyttävä. Ei vaan kykene. Arpoivat oikean, mutta Rami yritti mennä vasemmalle. Sain sen taas noutamaan keskimmäisen, kun yritin ohjailla. En voi ymmärtää. 0
Metallihyppy
oli minusta ihan hyvä. Piste kapulan törkeähköstä nostamisesta, 9.
Tunnaria ennen Rami yritti varastaa tunnarikapulat liikkurin kädestä… Itse liike oli hyvä, mutta irrottamiseen tarvittiin kaksi käskyä. Tässä kohtaan alkoi jo naurattaa, Rami haluaa palkata itsensä kapulalla, eikä halua antaa sitä takaisin. Numeroksi 6.
Kaukot Rami teki aivan kuten on opetettu, mutta tuomari ei tykännyt. 6.

Tuloksena EVL2 230,5p, sija 3. = nuorten SM pronssia EVL:stä.

  Ramin suoritukseen en kyllä voi olla tyytyväinen. Liikkeiden välit olivat jotain järkyttävää, mikä ei kyllä tullut yllätyksenä. Se kuitenkin kykenee tekemään liikkeet, paitsi ohjatun, joten ehkä sillä on vielä toivoa saada ykkösiä joku kaunis päivä (=kun se osaa ohjatun). Raivostuttavaa on, että luulin sen jo osaavan ohjatun. Se on osannut sen treeneissä viime kuukauden aikana eikä ole kertaakaan yrittänyt sikailla. Mutta koetilanne onkin sitten eri, eikä treeneissä jäljitellyt koetilanteet ole tarpeeksi kokeenomaisia. 

Rampan video, jolta puuttuu seuraamisen alku (joka oli siis huonoa) ja kamalat liikkeiden välit (onneksi?):