Tänään oli melkeinpä lämmintä verrattuna viime viikkoihin, vain -5 astetta. Hyödynsimme tämän ja treenasimme aamulla pihassa pitkästä aikaa ruutua Ramin kanssa.
Olin melko varma, että ruutu on unohtunut täysin vähällä treenillä, mutta oho, pikkumieshän muka osasi. Pidemmältäkin matkalta laukkasi takareunaan(!!) ja niistä superpalkat.
Tunnariakin oli tarkoitus tehdä, mutta kuinkas ollakaan, palikat olivat jäätyneet kiinni toisiinsa pihalla ollessaan. Jospa ensi viikolla sulattaisimme kapulat ja päästäisiin tsekkaamaan millä mallilla tunnari on.

Päivällä Anniina ja Stara tulivat meillä käymään. Stara olikin Noomin eka vieras koiratuttavuus ja ensin sitä vähän pelotti. Mentiin järven jäälle ja päästettiin koirat juoksemaan, Rami ja Stara painivat kuten yleensä. Noomi tyytyi katselemaan kauempaa ja ihmettelemään. Välillä se uskalsi mennä lähemmäs, mutta kun Stara olisi tullut haistelemaan, Noopi tuli äkkiä turvaan.





Illalla sitten olikin vuorossa Ramin ekat hallitokot kassilla. Me ollaan itseohjautuvassa AVO-ryhmässä. Tänään paikalla oli vain kaksi koirakkoa meidän lisäksi.

Toisaalta tosi kiva, että on itseohjautuva, kun saa itse päättää mihin liikkeisiin keskittyy. Otettiin ensin paikallamakuuta, kävin A-esteen takana piilossa tosi lyhyitä aikoja (5sek). Pää pysyi hyvin maassa nuo viiden sekunnin pätkät. Pari kertaa taisi nousta, kun olin liian kauan. Toivotaan että saatais nyt kevään aikana paljon treeniä tuolle piilomakoilulle, jotta sekin sitten valmistuisi ja päästäisiin starttaamaan avossa tänä vuonna.

Kaukoja, m-i ja i-m vaihtoja. Maasta nousi pääasiassa hyvin, kerran jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Vielä varmuutta ja välimatkaa pidennetään.

Luoksarin stoppeja, aika kivoja. Vähän eteni kyllä jos otin yhtään pidempää matkaa. Pari kertaa laitoin takapalkan ja silloin oli terävämmät stopit, tosin jäi vinoon palkalle päin.

Nouto tehtiin pariin otteeseen sekä puisella että metskulla. Ensin meinasi varastaa, tähänkin varmuutta pitäisi saada. Metsku oli ihan reipas, ravilla kuitenkin toi.

Seuraamista yritän nyt korjailla naksulla. Naksuttelin oikeanlaista asentoa ja kontaktia, hyvin lopulta alkoi tarjoamaan niitä enemmänkin. Ehkä on toivoa vielä saada nätti seuraaminen tämän vuoden aikana...

Oli kyllä tosi kiva treenata kunnolla pitkästä aikaa. Huomenna jatketaan agiliidon merkeissä :)