Tänään oli kiva treenipäivä, pelkkää onnistumista!

Mentiin käväisemään Noomin kanssa pikaisesti hallilla illalla. Tehtiin puomin alastuloja ja pari kertaa puomi kokonaisenakin. Noomi oli ihan huippu, pysähtyi joka kerta hienosti kontaktille ja nyt vauhtiakin oli vähän enemmän! En uskaltanut ottaa ilman hihnaa koko puomia, koska pelkään, että kun se kiihdyttää kunnon vauhdit, ei muistakaan pysähtyä kontaktilla. Kuitenkin nostin jo puomin keskivaiheille ja siitä päästin menemään "pinta"-käskyllä kontaktille jolloin itse jäin taakse.

Sitten tehtiin siivekkeiden kiertoja. Viime kerralla, kun käytiin hallilla, onnistuin jotenkin paineistamaan Noomin näissä. Taisin vaatia liikoja --> Noomi paineistui ja mateli epänoomimaisesti. Tänään aloitin vähän varovaisesti, ensin pyysin kiertämään yhtä siivekettä ja naksautin ja palkkasin kun teki hienosti. Sitten annoin tarjota itse siivekkeen kiertämistä, tässä vaiheessa mukaan tuli vauhtia ja intoa. :) Nyt tarjosi kummaltakin puolelta kiertoa, vasen on ollut kankeampi, mutta nyt vaikutti sujuvan tosi hyvin.

Rami treenasi iltaruualla voivoi-liikkeitä. 

Alkuun tunnaria, tää oli tosi hieno! Nyt oli vauhditkin kohdallaan, laukalla kapuloille ja takaisin. Ja silti maltillinen nenätyö, ei maisteluja. Ainoa miinus kapulan mälvääminen perusasennossa.

Kasasin ruudun Ramin maatessa piilossa. Ruudutkin tosi mainioita, ei kokeillutkaan merkin tarjoamista. Kirmasi ruutuun hyvällä vauhdilla ja pysäytyskin ok. Pysäytin melko taakse, pitää kokeessa muistaa sanoa käsky tarpeeksi aikaisin jos näyttää että menee lujaa. Tein pari toistoa palkaten pysähtymisestä, sitten pari maahanmenoa ja lopuksi yksi koemainen suoritus. Hienoja oli kaikki, tosin seuraamaantulossa olisi ehkä vähän parannettavaa (voisi tulla tiiviimmin oikeaan kohtaan).

Uskaltauduin ottamaan muutamat luoksetulon stopit. Nämä oli ihmeellisen hyviä. Huomasin muuten vähän aikaa sitten, miksi Rami ei osaa luoksarin stoppia: koska en osaa heittää namia tarpeeksi nopeasti! :D Anniina teki Ramilla muutamia stoppeja treenien yhteydessä ja sehän pysähtyi kuin seinään! Anniina saa vielä jatkaa näitä ja opettaa mulle oikeanlaisen käsimerkin... :)

Sitten loppuun kaukoja. Mun täytyy kokeessa muistaa käskyttää oikeilla käskyillä. Istumisesta seisomiseen käsky on "se", kun taas maasta seisomiseen sen pitää olla "seiso". Jos m-s:ään antaa "se"-käskyn, Rami nousee epävarmemmin ja monesti menee takaisin maahan jos seuraavaa käskyä ei tule nopeasti. I-s -vaihdossa Rami koitti pari kertaa entistä tekniikkaa, mutta en hyväksynyt näitä. Lopulta oikea tekniikka löytyi. 
En yhtään ihmettelisi, vaikka kokeessa kävisi niin, että pisteet menisi taaksepäin liikkumisesta... Noh, tämmöinen on kuitenkin helpompi korjata sitten.

Kokeeseenhan on siis vajaa kolme viikkoa. Ennen sitä on saatava alle paljon onnistuneita paikallamakuutoistoja (myös häiriössä), sekä vielä vähän palkattomuustreeniä. Ja edelleen varmistelua epävarmempiin liikkeisiin (ruutu, kaukot).

Tunnarista muuten, saako koiralle antaa kääntyessä käskyä? Jos joku kokeneempi voisi valaista.