Lunta tulikin sitten kerralla ihan kunnolla, nyt Noomi on iloinen. Tosin milloinpa se ei olisi...

Treeniraportteja on jäänyt kirjoittelematta sen verran monet jo, etten edes muista enää kaikkia. Rami on treenannut agilityä ohjatusti parit treenit, Noomin kanssa ollaan käyty activen tokoissa ja kassin tokoissa.

Ramin treenit ovat jatkuneet pääasiassa positiiviseen suuntaan edelleen. Tokoa se on treenannut pienten sisä-tekniikkatreenien lisäksi harmillisen harvoin, lähinnä vain sunnuntain evl-ryhmän treenivuorolla. Eniten ollaan hiottu ruutua ja ohjattua. Ruutu on teknisesti hallinnassa, Rami osaa mennä merkille ja merkiltä ruutuun ja pysähtyä ruutuun jne. JOS se huomaa ruudun. Ongelmia ruudun havaitsemisessa on esiintynyt nyt, kun ollaan tehty ruutua pitkällä välimatkalla (20m?). 
Ohjattu sen sijaan on mennyt parempaan suuntaan, viime treeneissä Rami teki varsin mainiot oikean kapulan tuonnit. Ollaan nyt sijoiteltu reunakapulat melko kauas sivusuunnassa, jotta R joutuu tekemään kunnon käännöksen.
Hyppymetskun paluuhyppyyn pitäisi saada kunnolla varmuutta, varsinkin vinoissa heitoissa.
Paikalla istumista ollaan tehty kotona iltaruuan yhteydessä, oon jättänyt Ramin olohuoneeseen istumaan muutamaksi minuutiksi ja joku yleensä aina vahtimassa. Viime viikolla otettiin treeneissä myös istuminen, pari minuuttia ehkä suunnilleen. Oli pysynyt mainiosti. :)

Agilitypuolella Ramin kanssa on tehty lähinnä kontakteja, jotka on alkaneet sujua huippuhyvin. Varsinkin A, Rami osaa pysähtyä oikeaan kohtaan vaikka itse jäisin paljonkin taakse. Puomilla välillä vähän himmailee, mutta pääasiassa puomillakin hyviä pysähtymisiä.

Tiivistetysti siis, erityisesti treenattavaa:
- merkin ja ruudun etäisyyden kasvattaminen vähitellen
- hyppynoudon paluuhyppy varmaksi

Noomin treenit on olleet myös ihan kivoja. Ollaan tehty muutamana iltana viime viikolla palkattomuustreeniä, niin että mulla ruokaa pakasterasiassa taskussa palkkana. Ekalla kerralla kun tehtiin, Noomi oli tosi hieno, teki mainiot seuraamiset (alokasmaisesti ensin hihnassa, sitten hihnatta) ja jaksoi keskittyä hyvin. Toisena päivänä uudelleen sama juttu ei jostain syystä toiminutkaan yhtä hyvin, vaan N alkoi heti vaikuttaa rauhattomalta ja seuraaminen ei tuntunut hyvältä.
Tämän jälkeen ollaan tehty lyhyempiä treenejä ja olen koittanut saada vireen pysymään hyvänä. 

Mietin tuota palkattomuustreenisysteemiä, ja keksin uudenlaisen idean testattavaksi. Nyt aion pitää seuraamista treenatessa palkan melkeinpä aina taskussa, niin että naksautan hyvässä kohdassa ja kaivan palkan taskusta Noomille. Näin siis eripituisia pätkiä ja palkattomuustreeniä niin, että lopussa tosi paljon palkkaa. Kaikkein tärkeintä on muistaa koko ajan kiinnittää huomiota siihen, että treenit pysyvät iloisina ja Noomi on innokkaana mukana eikä turhaudu.

Noomin seuraaminen on jotenkin tosi ärsyttävässä vaiheessa. Se meinaa edistää, keulia ja painaa, mutta aina kun ohjatuissa treeneissä yritän esitellä näitä ongelmia kouluttajalle, N seuraa oikein mallikkaasti... En nyt oikein tiedä, pitäisikö vain kunnolla keskeyttää sikailuseuraamiset ja vaatia kunnollista toimintaa. Noomihan siis käsittääkseni OSAA seurata, mutta sillä vain menee överiksi kiihtyessään. 

Iltaruuan yhteydessä ollaan tehty Noomin kanssa myös m-i-m kaukoja. I-m on Noomilla melko hyvällä mallilla, välimatkaa pitäisi alkaa lisäämään. M-i on vielä vaiheessa, Noomi kyllä nousee, mutta haluan hioa ponnahduksen nopeammaksi. Käsiavulla onnistuu mainiosti, sitäpä siis häivytellään vähitellen.

Paikallamakuu on Noomilla edelleen vähän rauhaton liike, ohjatuissa treeneissä ottaa häiriötä muista ja katselee ympärilleen. Kuitenkin pysyy maassa, ei koita nousta. Myös liikkeestä seisominen tarvitsee jotain uudenlaista menetelmää, nykyinen ei toimi. Noomi periaatteessa osaa, mutta edelleen ne pikkuaskelet häiritsee.

Tiivistelmä Noomin kanssa treenattavista asioista:
- seuraamisessa ei sallita sikailua, palkka taskuun
- paljon paikallamakuutreeniä
- liikkeestä seisominen...?

Käytin Noomin eläinlääkärillä viikko sitten näyttämässä korvaa, joka on eritellyt ruskeaa möhnää vähän aikaa (toisesta korvasta ei tule mitään). Sieltä löytyi pieni tulehdus, tähän saatiin korvatippoja, joita pitäisi vielä ainakin muutama päivä laittaa. Korva näyttää parantuneen ihan hyvin, ei enää eritä mitään vaikkakin edelleen vähän punoittaa. Samalla reissulla otettiin myös rokotukset.