Näyttää epätodennäköiseltä, että ehtisin saada Ramin valmiiksi huhtikuun lopun kokeeseen (kyseenalaista on myös, mahtuisimmeko siihen enää vaikka haluaisinkin). Suurimmat ongelmakohdat ovat edelleen luoksetulo ja paikallamakuu. Näistä tosin ehkä luoksetulo on ainoa, jota voi kutsua ongelmaksi, sillä paikallamakuun saisin kyllä melko varmasti hyväksi jos vain saisin mahdollisuuden harjoitella useammin. Myös vanha tuttu työskentelymotivaation kestävyys koesuorituksen ajan on yhä ainakin jossain määrin ongelma. Myös nouto on kärsinyt, Rami pureskelee kapulaa vähän. Kuitenkin sen verran vähän etten sittenkään taida tehdä asialle kummempia (yritin --> johtaa lievään paineistumiseen --> into ja vauhti kärsii). Seuraavien noutotreenien painotus on hauskuus ja ennenkaikkea vauhti. Nyt tehdäänkin vain järjettömän pitkälle heitettyjä noutoja, jotta eläin ehtii kiihdyttää paluuvauhdin laukkaan ja saan aina palkattua niistä. Vain korkeintaan kaksi noutoa yhdellä treenikerralla.

Sitten se ainainen luoksetulo. Se kyllä on selvästi tajunnut, että käsimerkistä täytyy pysähtyä. Mutta en oikeastaan enää keksi, miten saisin sen myös tajuamaan, että käsimerkistä täytyy pysähtyä heti eikä vasta parin kolmen askelen jälkeen. Olen yrittänyt tehdä toistoja parin metrin välimatkalta, jotta Rami ei edes pysty hiippailemaan. Toimiihan ne, mutta välimatkan kasvaessa käy aina samoin. Matkaa ollaan alettu lisäämään aina vähitellen, välillä melkein onnistuttukin, kunnes se vain alkaa hiippailemaan. Sitten taas lyhennetty ja taas jne. Takapalkkaakin ollaan käytetty satunnaisesti, yhdessä vaiheessa näytti että se toimii (Rami teki nopeita stoppeja keskipitkältä matkalta), kunnes se alkoi hiippailemaan siinäkin.  Nyt en ole teettänyt lähes lainkaan läpijuoksuja, mikä näkyy vauhdin hiipumisena lyhyellä matkalla. Tosin kun matkaa on tarpeeksi, vauhtia on vähän liikaakin ja stoppi venyy yhä enemmän.

Seuraaminen on ollut viimeaikoina vähän parempaa, mutta ennen koetta tarvittaisiin kyllä paaaljon kestotreeniä. Pakko luultavasti odottaa lumien sulamista, kun treenipaikat ovat vähissä. Ja mihinkään kokeeseen en kyllä edes ilmoita ennen kuin se paikallamakuu on oikeasti varma, en enää lähde kokeeseen epävarmalla paikkamakuulla... Joten mahdollisesti koe jää johonkin kesemmälle. Ellei sää muutu nopeasti trooppiseksi ja sulata treenikenttiämme.

Huomasin eilen, että Rami nuolee toista etutassuaan jatkuvasti. Tarkemmin tarkasteltuani huomasin yhden varpaan olevan oudosti turvoksissa kynnen kohdalta. Rami ei arista varvasta mitenkään kosketettaessa ja kävelee aivan normaalisti, mutta taidanpa kuitenkin kysäistä asiasta huomenna eläinlääkäriltä.

Ilmoitin Noomin torstaina alkavalle pentu toko/agi-kurssille, kivaa päästä senkin kanssa touhuilemaan. :)