Alkuun vähän lomakuulumisia.
Tiistaina käytiin näyttämässä Ramin varvasta eläinlääkärille, saatiin siihen kortisonisalvaa. Nyt ollaan sitä käytetty pari päivää ja ainakin minun silmään näyttäisi, että turvotus on alkanut laskea. Rami on ollut surkeana kaulurin kanssa. Nyt jos varvas paranee ilman takaiskuja, lopetamme salvan käytön lauantaina ja näinollen jäisi sitten se viikon varoaika ja päästäisiin Tampereen näyttelyyn.
Eilisestä tähän päivään oltiin maalla mummolassa, koirat pääsivät taas kunnolla juoksemaan (kilpaa). Ramin päätöntä menoa piti vähän rajoittaa, kun varvas alkoi vuotaa verta ja se saikin sitten kävellä lähellä käskyn alla suurimman osan ajasta.

Tänään olikin sitten Noomin pentukurssin eka kerta. Noomia vähän jännitti toiset koirat ja uusi paikka, se rauhoitteli itseään haistelemalla maata. Hyvin se kuitenkin keskittyi pieniä aikoja ja palkkailin aina kun otti kontaktia oma-aloitteisesti.

Aluksi harjoiteltiin perusasentoja ja tämähän onkin Noopille jo tuttua. Hyvin osasi hakea perusasentoon oikeaan kohtaan. Tästä meitä kehuttiinkin.

Sitten maahanmenoa ja tämäkin sujui Noomilta kivasti. Vielä ei olla maahanmenokäskyn suhteen valmiita ja N tarjosi sitä ilmankin käskyä. Hyvin se kuitenkin erottaa jo käskyn.

Päästiin myös kokeilemaan putkea, Noomi ei meinannut uskaltaa ensin mennä. Kouluttaja piti toisella puolella ja minä houkutteliln toiselta, hetken päästä kuitenkin uskaltautui tulemaan läpi kannustuksilla. Tokalla kierroksella jo tuli vähän vauhdikkaammin, kun oli hoksannut jutun idean.

Välissä otettiin kerran hyppyestettä rima maassa, kosketusalusta toisella puolella.

Tästä kurssista onkin varmasti hyötyä, päästään vähän totuttelemaan häiriöön ja opitaan keskittymään toisten koirien läsnäollessa! :)