Ramin kanssa pitkästä aikaa jotain kunnollista treeniä aamupäivällä, lähdettiin koulun kentälle. Alkuun tunnari x2, aika näppärä. Eka jostain viidestä metristä, oma toinen vasemmalta (laitoin tahallaan vaikean, kun yleensä aloittaa haistelun oikeasta reunasta). Hyvin haisteli läpi kaikki, vähän ehkä saattoi suu aueta keskimmäisen kapulan kohdalla. Hyvä vauhti myös palautuksessa, tosin puree kapulaa vähän.
Toka toisto n. kymmenestä metristä, koematka siis. Tää oli tosi hieno, ei juuri moitteita. Oma keskimmäisenä, hyvin haistoi kaikki läpi ja nappasi oman, laukalla sivulle ja vähän pureskelua taas.

Sitten metsku, talvella tässä oli vähän ällöilyä, nyt oli oikein hyvä. Ei edes pureskellut. Ja laukalla kumpaankin suuntaan, mainiota.

Sitten ruutu. Olen aloittamassa uutta tyyliä tähän. Vien namialustan ruudun taakse, pari metriä suoraan taakse. Alkuun näytän Ramille, kuinka vien sen. Lähetyksiä kaukaa ruudun läpi suoraan alustalle. Tässä vaiheessa vielä tietää alustan olemassaolon, pikkuhiljaa en enää näytä kuinka vien alustan > joutuu katsomaan ruutumerkkejä nähdäkseen minne pitää mennä. Tehdään alkuun paljon toistoja niin, että juoksee vain syömään namin. Sitten, kun osaa varmasti hakea merkit ja juosta niitä kohti, aletaan ottamaan pysäytyksiä. Alkuun vaikka niin, että 5 toistoa per treeni, joista 1 ilman namikuppia (pysäytyksellä). Harjoitellaan pysäytyksiä myös erikseen, esim. lähetän treeneissä repulle ja pysäytänkin kesken matkan (toimi hienosti tänään).
Suunnitelma olisi siis tällainen, tänään otettiin muutama toisto namikupille. Se juoksee kovaa.

Pariin kertaan otettiin myös liikkeestä istuminen. Alkuun meinasi jäädä seisomaan, sitten muistutin pienellä vartaloavulla ja taas muistettiin. Pitää häivytellä kunnolla tuo vartaloapu ja saa luvan kuunnella käskyä.

1275855466_img-d41d8cd98f00b204e9800998eAlkuviikosta Noomi täytti jo 7 kuukautta. Aika on kulunut nopsaan.

Iltapäivällä mentiin Noomin kanssa käymään Anniinan ja Staran luona. Käveltiin haukkikselle treenaamaan. Anniinalla oli myös hoidossa Dumle-berni, joka tykkäsi Noomista vähän liikaakin ehkä. Noomikin tykkäsi, kenestäpä ei, vaikka välillä vähän alkoi epäilyttää.

Anniina kuvasi Noomin tokoilua vähän videollekin, saa jotain täälläkin julkaistua. Harvemmin tulee Noomin treenailuista kirjoiteltua, ei me niin paljoa vielä olla tehty :D

Kuten videolla näkyy, Noomi osaa vähän seuraamista ja jäävien alkeita. Seuraaminen on nyt ihan hyvällä mallilla, vielä pitää saada vähän apua ja tuijottaa kättä suoran pätkän seuruussa. Pienemmät pätkät, askelsiirtymät, sujuvat ihan hyvin ilman nameja käsissä.
Liikkeestä seisomiseen Noomi tarvitsee vielä käsiavun, kosketan vasemmalla kädellä sen nenää nopeasti :D Tämä aloitettiin niin, että työnsin namia naamaan samalla kun sanoin käskyn, jolloin tietysti pysähtyi syömään.
Liikkeestä maahanmeno on aika hakusessa vielä. Vartaloapu (kumartuminen) on vielä käytössä, ja Noomilla tulee parin sekunnin viive käskyn jälkeen, ennen kuin hoksaa mitä pitikään tehdä.
Luoksetulo on aika hauska, vauhtia ainakin riittää.. Pompputörmäystä pitää alkaa rajoittamaan namilla ohjaamisella.

1275856227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopuksi vielä 7kk-pönötyskuva Noopista. Se on epätarkkojen mittauksien mukaan n. 46cm korkea ja painaa n. 10,5 kg.