Tänään paistoi aurinko pitkästä aikaa! No, ainakin vähän pilkahteli. Tuntuu että koko syksy on ollut yhtä satamista ja kaikkialla niin harmaata.
Pääsin tänään aikaisin koulusta, joten lähdettiin Ramin kanssa vähän treenaamaan ja kuvailemaan lenkin yhteydessä.

Heittelin Ramille narupalloa, oli selvästi hauskaa kun sai vain juosta. Mukava huomata myös, että vaikka lähellä liikkui muitakin koiria, Rami oli kiinnostunut narupallon tuomisesta enemmän.
Seurautin vähän, oli tosi innokas. Kontakti piti, eikä pyrkinyt haistelemaan, vaikka oli ruohoalusta. Käännöksiä muutama, ihan hyviä nekin.
Noutoa sitten narupallon lisäksi ihan kapulallakin, hyvin toi. Laukalla takaisinkin. Palautusasentoa pitää vähän korjailla, kun toisinaan hakeutuu turhan taakse (ja aavistuksen vinoon). Noudossa oli myös ongelmana alusta, melko pitkää ruohoa, joten Rami joutui muutaman kerran hajulla etsimään kapulaa kun se oli ruohon seassa piilossa.
Tehtiin myös temppuja ja muuta kivaa.

Sitten ongelmaan. Luoksetulon pysäytys. En keksi kyllä mitään enää...
Otin ensin suht' pieneltä matkalta, pallokädellä käsimerkki. Hiipii _monta_ metriä käsimerkin jälkeen. Seuraavaksi kokeilin hämätä niin, että pari kertaa oikeasti heitän pallon kesken luoksetulon ja näiden jälkeen pysähtyikin melko nopeasti. Seuraavalla kerralla kuitenkin sama hiipiminen, äh.
Aiemmin oon palkannut heti kun pysähtyy, aivan sama hiipiikö. Eli käsimerkki --> kun pysähtyy täysin, naksu, palkka lentää. Tämä ei ole toiminut, Rami vain jatkaa hiipimistä.
Myös takapalkka on kokeiltu, tässä tapauksessa tulee kävelyvauhtia ja pysähtyy vinoon tai jopa kääntyy palkalle. Tätä vois kyllä vielä kokeilla, vaikka hämätä laittamalla takapalkan ja palkkaamalla sittenkin kädestä.
Ehdotuksia?