Noomin kanssa on jatkettu tokoilua normaaliin tahtiin juoksuista huolimatta. Noomi ei ole ollenkaan osoittanut minkäänmoista evvk-asennetta, kuten olen joidenkin narttujen kuullut tekevän juoksujen vuoksi. Sen sijaan se on saanut nyt viime aikoina paljon enemmän malttia ja keskittymiskykyä eikä homma tunnu enää aivan sähläämiseltä ;) Hauskaa on kyllä edelleen.

Hauska on myös huomata, ettei Noomi enää ota toisista koirista häiriötä yhtä paljon kuin ennen. Toki se edelleen käyttäytyy ryhmätreeneissä (joissa ei tosin olla pariin viikkoon käyty) eri tavalla kuin yksin treenatessa, eli vetää kierroksia ja kiihtyy. Mutta ainakin viime aikoina kiihtyminen on kuitenkin ollut hallinnan rajoissa. 
Nyt juoksujen aikana ei olla päästy treenaamaan koirahäiriöön juurikaan, mutta kiva huomata esimerkiksi pihalla treenatessa, että Noomille on ihan yks hailee montako koiraa pihan ohi kävelee. Se saattaa vilkaista ja todeta, "oho, kappas, lajitoveri", mutta kääntää heti huomionsa takaisin minuun.

Nyt ollaan treeneissä keskitytty kestävyyteen ja puuttuvien palasten kohdilleen hiomiseen.

Seuraaminen alkaa olla siinä määrin teknisesti kasassa, että ollaan voitu tehdä pieniä kestävyysharjoituksia. Tavoitteena on opettaa Noomi kaukopalkalle, eli kentän laidalla ruoka kipossa. Vielä seuraaminen ei kippopalkalla onnistu 100% teknisesti oikein, joten kestävyyttä ollaan treenattu tässä vaiheessa vielä namit kädessä/taskussa. Mitään isoja kaavioita en ole tehnyt, mutta pikkupätkiä sisältäen muutaman käännöksen. Myös juoksuosuutta ollaan nyt treenattu, siinä N meinaa innostua liian korkeassa vireessä ollessaan hyppimään ja tätä on karsittu pois.

Jäävistä maahanmeno on ihan hyvällä mallilla, siihen on saatu nopeuttakin vähän lisää. Nopeampikin se voisi edelleen olla, mutta kelpaa tässä vaiheessa tällaisena. Seisomisen ajattelin vaihtaa toiselle käskylle ja opettaa pysähdyksen paremmaksi. Muutenhan suoritus on ollut kasassa, mutta mua vain häiritsee suunnattomasti ne yksi tai kaksi pientä tepasteluaskelta käskyn jälkeen.

Lopuksi vielä pari kuvaa Ramista Tampereen reissulta, eka kuva kehästä ja toka kehän laidalta. Kiitos kuvista Viiville!

  

Ikävä jo Ramia, ehkä jo reilun viikon päästä saataisiin se takaisin kotiin... :)