Eilen olimme Ramin kanssa yliopiston parkkiksilla porukkatreeneissä. Vähän arvelutti, miten Rami nyt käyttäytyy muiden koirien keskellä, kun on pari viikkoa ollut häiriötreeneittä ja viimepäivinä lenkillä on kiihtynyt ihmeellisesti muiden koirien näkemisestä. Ei kuitenkaan kiinnostunut muista normaalia enempää, ainahan se häiriötä ottaa jonkinverran, mutta ihan hyvin oli kuulolla.

Otin alkuun pieniä seuraamispätkiä, jotka olikin tosi kivoja. En huomannut mitään suurta edistämistä. Jääviä kerrattiin, normaalin hyviä. Istumisen meinasi mennä maahan, tätä pari toistoa helpotetusti vartaloavuilla ja sujui sitten sekin.
Luoksarin stopeista en tykännyt. Pysähtyihän se, mutta laiskasti. Noh, kyllä tuolla suorituksella ehkä jonkun pisteen saa räävittyä, tuskin saan sitä kympin tasolle ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen.
Kaukoja, ihan ok. Otin pieneltä matkalta m-i vaihtoja ja heitin namin heti palkaksi, näihin on saatava intoa. Kokeessa, kun ennen kaukoja on tehty jo monta liikettä, on vire laskenut luultavasti sen verran että voi vaatia kaksoiskäskyjä.

Sitten yhteisesti paikallamakuu, tähän olen supertyytyväinen. Koska Rami pysyi perjantain treeneissä niin hyvin yli kolme minuuttia piilomakuussa, päätin olla ahne ja otin heti melko pitkän pätkän piilossa. Ei olla koskaan otettu noin kovassa häiriössä onnistuneesti noin pitkää. Kävin kerran palkkaamassa välissä ja aikaa oli varmaan muutama minuutti(?). Alkaahan tämä vihdoin toimia.

Lopuksi teetin vielä noutoja. Ihan ok, on selvästi oppinut, ettei kapulasta päästetä ilman käskyä vaikka yrittäisinkin ottaa suusta. Pitää ehkä rajoittaa näitä harjoituksia, jotta Rami sitten päästää irti edes käskystä...

Eli ennen koetta viilattavia juttuja olisi vielä:
- kaukot (nousee kunnolla istumaan ensimmäisellä käskyllä)
- paikallamakuu (mahdollisimman paljon harjoituksia kovassa häiriössä sekä pidempää aikaa)
- luoksetulo (stoppia terävämmäksi jos vain mahdollista.. Myös läpijuoksuja, on alkanut hiippailemaan)
- nouto (luovutuksen hiomista ja alku varmaksi ettei varasta)
- hyppy (istuu ensimmäisestä käskystä)

Noh, onhan noita... Lisäksi pitää hioa palkattomuutta. Olen vähän miettinyt 8.6 pidettävää koetta, mutta katsellaan nyt.