1271963770_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1271963788_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ramin treenit jatkuivat maanantain agiliidoilla. Teetin keppejä, ihan kivasti meni vaikka jättäydyin jälkeen. Otettiin myös ekaa kertaa pussia, parilla toistolla sain sen menemään ilman kankaan nostamista. Muita agijuttuja ei juuri tehty, lopuksi paikallamakuuta piilossa Poppasen kanssa, hyvin pysyi maassa (pääkin) vaikka olin pidempiäkin aikoja.

Eilen illalla kävin kentällä Ramin kanssa. Tein seuraamisia (ihmeen hyvää seuraamista, en havainnut vikoja paikassa ja kontaktiakin piti oikeaan osoitteeseen) ja luoksetulon pysäytyksiä ja maahanmenoja sekä kaukoja. Luoksarin stopit oli ihan ok, otin pidempää matkaa kuin ennen ja valui ehkä pari askelta seisomisessa. Otin pari toistoa, jossa heitin vain vauhdista palkan taakse ja terävöityi tästä. Maahanmenot tosi nopeita (ainakin Ramiksi), hyvähyvä. Kaukoja takapalkalla, ei etene mutta edelleen istumiset tahmeita. Pitää keksiä joku kikka siihen.

Noomi on tehnyt monena iltana iltaruualla pihalla kaikkea jännää. Se on aloitellut mm. noudon ja jäävien liikkeiden opettelua. Se oppiikin tosi nopeasti. Huomasin eilen, että teen perusasentoja aivan liikaa, niissä näkyi pientä tylsistymistä. Pitää alkaa rajoittaa vähän. Sen sijaan noutojutut ja muut on tooosi kivoja, kun niitä tehdään vain pari toistoa per kerta ja sitten siirrytään muihin juttuihin.

Noomi on harjoitellut myös poseeraamista. Se on oikeasti tosi haastavaa. Se nimittäin ahdistuu suunnattomasti, kun menen kameran taakse piiloon. Namitin sitä muutaman kerran ihan vain käyttämällä kameraa naaman edessä, lopulta se jaksoi olla pidempäänkin paikoillaan. Kun alkaa ahdistamaan liikaa, se laittaa päänsä kumaraan (kuten yllä kuvassa) ja mikäli on istuma-asennossa, saattaa mennä maahan. Tuota se on tehnyt istumispaikallaolon alkuvaiheessa myös ja edelleen välillä silloin jos kyykistyn sen eteen.

Tänään otin Noomin mukaan parkkistokoihin yliopistolle. Kerrankin olin suunnitellut kunnolla, mitä tekisin enkä lähtenyt vain sähläämään. Naksuttelin koko ajan vain oma-aloitteisesta kontaktista. Kävelin vähän ympäriinsä muiden koirien lähellä ja kun pysyi mukana kontaktissa, palkkailin. Oli hyvin kuulolla, otin muutamat paikallaolot istuen ja maaten (hienoja). Välissä otin neljä toistoa (en peräkkäin) perusasentoa, reippaalla palkalla ja kehuilla. Yritetään saada kunnon intoa siihen.
Ihan lopuksi kokeilin leikittää narulelulla ja kappas, sehän leikkii! Ihan kunnolla. On se kyllä saanut itsevarmuutta, viikko sitten ei pystynyt leikkimään noin hyvin, jahtasi kyllä lelua, muttei ottanut kunnon repimisotetta. Nyt repi ihan kunnolla ja vähän ärisikin. :)

Noomi on keksinyt itselleen uuden harrastuksen. Se toimii nykyään ympäristön puhdistajana. Se keräilee kadunvarsilta kaikennäköiset roskat sekä puhdistaa purkat asfaltista. On se ihana.

Myös Rami pääsi vielä illalla pihalle treenaamaan. Ruutua, aluksi hakeutui liian eteen, käskin uudelleen ja korjasi taakse. Otin pari toistoa lähempää ja osasi sitten hakea kauempaakin kauas. Välillä taas meinasi harhailla, mutta ihan kivoja kuitenkin. Vaivihkaa välillä otin luoksarin stoppeja ja maahanmenoja, edelleen kivoja. Juuri kun ehdin kunnolla alkaa miettimään, miten saisin siirrettyä luoksarimaahanmenon vauhdin myös muihin maahanmenoihin, elikko oli tehnyt sen itse. Ainakin tämänpäiväisen perusteella. Suorastaan ihmeellisen nopeita liikkeestä maahanmenoja Ramiksi! Olenkohan koskaan nähnyt sen menevän liikkeestä maahan noin nopeasti.