Eilen Rami alkoi oksennella ja ripuloida, homma jatkui tänä aamuna verisellä ripulilla ja oksentelu jatkui, eikä pikkumies suostunut aamulla syömään eikä juomaan. Tilattiin aika eläinlääkärille siis.

Lääkärissä Ramia pisteltiin aika paljon, mutta kuten yleensäkin, Ram vain seistä tökötti loukkaantuneen näköisenä korvat päätä vasten luimussa ja minua katsoen syyllistävän näköisenä. Ramista otettiin verikoe, joka kertoi että tulehdusarvo oli koholla, eli suolistossa on ilmeisesti bakteeritulehdus.
Rami myös nesteytettiin lääkärissä jotta ei ihan heti tarvisi alkaa pakottamaan juomaan. Lääkäri tunnusteli Ramin vatsaa, Rami ei aristanut erityisesti mitään joten ei uskonut että olisi kyse vierasesineestä.
Sitten pisti niskaan kipulääkettä, oksentamista estävää lääkettä ja antibioottia.

Mukaankin saatiin antibiootteja sunnuntaihin asti 2krt päivässä. Tänä iltana ja huomenna vielä laitetaan pistämällä, sitten siirrytään tabletteihin. Ostettiin eläinlääkärin suosituksesta myös nestetasapainoa säilyttävää lääkettä ja ulostetta kiinteyttävää lääkettä.
Äsken Rami jo söi vähän, puoli ruokalusikallista riisiä sekä piimää ja vähän tonnikalaa. Hyvin näytti maistuvan kun ei ole yli vuorokauteen mitään syönyt. Vähitellen pitää antaa ihan pieninä annoksina ruokaa että ei ala taas oksentelemaan, päivällä viimeksi oksensi.

Punnitsin Ramin eläinlääkärillä, painoi 8,5kg. Viimeksi punnittuna (12.6) painoi 9,6kg. On ilmeisesti ainakin vähän laihtunut, toki vaikuttanee myös se että ei ollut syönyt koko päivänä mitään.

Nyt siis lepoa ainakin sunnuntaihin asti kun on antibiootit päällä. Vähitellen palaudutaan normaaliin ruokaan.
Toisaalta ihan hyväkin että tähän väliin tulee tälläinen totaalinen treenitauko. :)