Varoitus: luvassa noominylistyspostaus.

  Noomi on ihan paras tokokoira. Ja aksakoirakin. Kokeen jälkeen olen ehtinyt tehdä Noomin kanssa vain kolme kunnollista tokotreeniä, ja se on ollut huippuhieno! Yhtäkkiä Nom on tehnyt tajuttoman siistejä paikkamakuita ilman haisteluja, jopa viikko sitten activen hallillakin (jossa yleensä Noomin paikkamakuu on kamalan levotonta). Myös ruutu, luoksetulon pysäytys, noudot ja seuraaminen on olleet mainioita. Jäävät (varsinkin seisominen) ovat edelleen vähän epäsiistejä, mutta ehditäänpä niitä viilata vielä ennen SM-kisoja.
  Kesäkauden alettua ollaan nyt siis Noomin kanssa myös agilityryhmässä. En voi muuta kuin olla yllättynyt, kuinka hyvin se seuraa ohjausta! Kontaktitkin sillä on vähintäänkin yhtä hyvät kuin Ramilla, ainoastaan kepit kaipaavat vielä reilusti treeniä. Vauhtiakin siitä löytyy ihan kivasti, mutta tähän mennessä ainakin olen pystynyt ohjaamaan sitä melko vaivatta (=pysynyt suurinpiirtein perässä). Ramin ja Noomin ohjaamisessa on se ero, että koska Rami on vähän hitaahko, joudun itse olemaan aktiivisena ja juoksemaan, Noomin kanssa taas minun pitää olla rauhallisempi. Juostakin pitää tietysti (ja lujaa), mutta omat liikkeet täytyy kuitenkin pitää selkeinä ja rauhallisina. 



  Ramin(kin) kanssa ollaan tokoiltu melko minimaalisesti. Pidän sittenkin Ramin luultavasti tokokoetauolla ainakin kesäkuun, heinäkuusta en ole vielä varma. Kuumalla se yleensä toimii melko huonosti, joten voi olla että odotetaan syksymmälle. Kesällä ehtii hyvin treenata kuntoon puuttuvat palaset, ja yrittää syksyllä sitten ihan kunnon mahdollisuuksilla niitä ykköstuloksiakin metsästellä.
  Aksailtu ollaan Ramin kanssa viikoittain ryhmässä, Ram on toiminut pääasiassa tosi kivasti. Rampalla on tosi hauskaa, se tuntuu koko ajan nopeammalta! Seuraavat kisat ovatkin luvassa viikonloppuna, kivaa! :)

  Kiirettä on pitänyt ihan kiitettävästi. Koulu on vienyt melko paljon aikaa ja arki-illoistakin menee jo kolme ohjattuihin treeneihin (molempien aksat + mun kouluttamat tokoryhmät) sekä sinne väliin tietty omatoimiset treenailut. Ai niin, pitäisi välillä nukkuakin... Viime viikonloppu ja muutama arki-ilta on nyt vierähtänyt tokon koulutusohjaajakurssilla, on ollut tosi mielenkiintoista. :) Paljon tuttua juttua, mutta myös uutta ja kivoja ideoita omille ryhmäläisille sovellettavaksi.
  Pari viikkoa vielä pitäisi kestää kiirettä, sitten päästään nauttimaan lomasta. Lomasuunnitelmia on jo tehty jonkin verran, vaikuttaa ihan lupaavalta!