Tämän vuoden treenit ovat lähteneet varsin sujuvasti käyntiin molempien koirien ja molempien lajien osalta. Voin myös kerrankin olla tyytyväinen treenitahtiin sekä treenien sisältöihin, jotka olen yrittänyt suunnitella mahdollisimman tehokkaiksi. 

Ramin tokoilut ovat painottuneet edelleen aikalailla ruutuun ja ohjattuun, tosin nyt ollaan tehty myös vähän seuraamisia pidempinä pätkinä kisamaisuutta tavoitellen. Treenit on alkaneet sujua Rampan kanssa sen verran hyvin, että harkitsen puolivakavana maaliskuun lopun kokeeseen ilmoittautumista.
Ruudussa on esiintynyt viime aikoina edelleen oikeaa takamerkkiä kohden hakeutumista, jota ollaan nyt parin viime treenin aikana korjailtu pois. Tänään Ramram ei koittanut tarjoilla merkkiä lainkaan, ja teki suorastaan täydellisiä suorituksia.  Ohjatussa on vielä säätämistä, edelleen tarvitaan varmuutta paljon. Hankaluutta tuo myös se, että treenimme useimmiten sijoittuvat melko pimeään aikaan, eikä pikkukoira välttämättä ihan oikeasti edes näe kapulaa, vaikka alkuun lähtisikin oikeaan suuntaan. Tämäkin liike tuntuu kuitenkin edistyvän ihan mukavaa tahtia, ja voisin kuvitella että sen saisi valmiiksi kahdessa kuukaudessa.

Rampan agilityilyt ovat myös lähteneet käyntiin uudessa ryhmässä kivasti. Rami on ollut innoissaan ja minä olen epätoivoisesti yrittänyt olla huitomatta holtittomasti. Tämäkin edistynee, eilisissä treeneissä sain jo kerran kehuja ohjauksesta. Se on aika hankalaa, kun samaan aikaan pitäisi muistaa juosta oikeaan suuntaan, osoittaa oikeaan suuntaan, olla huitomatta väärään suuntaan JA miettiä missä koira on...! Rami on onneksi kiltti ja menee useimmiten sinne, minne sitä yritän ohjata. Raminkin vauhti kuulemma on paljon parempi silloin, kun itse onnistun ohjaamaan hyvin. Ehkä siitä tulee vielä kunnon agitykki.

Noomin tokoilut ovat sujuneet myös hyvin. Activen treeneissä sunnuntaina tehtiin seuraamista ja vähän ohjatun alkeita. Seuraamisesta ei paljon vikoja enää löydy, vain lievähkö keuliminen pitäisi karsia pois. Noomi on niin iloinen, että on ihan pakko hypähdellä vähän. Pitää nyt vielä testailla, millä tavalla tätä lähtisi karsimaan. Ainakin palkan olisi tultava joka kerta alas. Kieltäminenkin voisi toimia, ellei sitten vain innosta enempää. Katsotaan.
Tällä viikolla Nomps on tehnyt pihatokoiluna ruutua, noutoa ja ohjattua. Ruutu on ollut sairaan kiva, juoksee mukavalla vauhdilla perille asti pitkähköltäkin etäisyydeltä ja pysähtyy nopeasti käskystä. Olen käyttänyt lelupalkkaa, toimii mukavasti. Täytynee vähitellen alkaa tehdä vaihtelevampia ruututreenejä, eri merkeillä ja eri paikoissa.
Noomin nouto on hyvä, korjattavana edelleen se heitto (nytkähtää). Tämä otetaan tehotreeniin seuraavaksi... Ohjattua ollaan tehty kuten sunnuntain treeneissäkin, eli merkiltä namikipolle suoraan oikealle/vasemmalle.

Noomin kanssa käytiin lauantaina hallilla tekemässä vähän agilityä. Olin suunnitellut helpon radan (hyppyjä ja putki) ja onnistuikin ihan hyvin. Rimat uskalsin nyt nostaa neljäänkymppiin (aiemmin ollaan tehty n. 30 senttisillä), ketterästi loikki. 
Noomi jää tosi hyvin lähtöön, mulla on siihen eri käsky kuin tokopaikallaoloon. Pari kertaa meinasi lähteä ennen käskyä, viileästi vaan palautus takaisin. Itse rata (joka sisälsi viisi estettä) meni ihan ok, koitin keskittyä ohjaamaan selkeästi ja mielestäni onnistuikin melko hyvin. Pari kertaa N meinasi innoissaan kaahata hypyn ohi. 
Vaikka oltiin viimeksi tehty kunnolla jotain agijuttuja monta kuukautta sitten, oli silti Noopilla jutut muistissa. Jäi tosi kiva fiilis tuosta treenistä, voisin käydä n. kerran viikossa treenailemassa jotain tuollaista pientä jotta vähitellen edistyttäisiin. :)