Nyt on sitten loma ohi ja arki alkanut, jippii. Mulla on ekassa jaksossa niin pitkiä koulupäiviä, että saa nähdä kuinka paljon ehditään treenata :D

Noomi ei ole vieläkään aloittanut juoksua, eikä mikään vaikuta siltä, että se olisi alkamassa. Rami on ollut jo pidempään, yli kuukauden, vähän kiinnostuneempi Noomista, mutta kiinnostus tuntuu vain vähenevän koko ajan. Ehkä Noomi on vain alkanut haista nartulta (eikä enää pennulta) tai sitten se tekee juoksua, mutta Rami on vain ottanut opikseen kun olen kieltänyt haistelut.


Kiitokset kuvasta Saralle!

Viime keskiviikkona Noomi jatkoi tokokurssia Active Dogilla, oli tosi mukavaa taas! Saatiin paljon hyviä vinkkejäkin. Kurssilla Noomi tuntuu vetävän itsensä ainakin kolminkertaisille kierroksille normaaliin verrattuna (Noomin normaali treenivirekin on jo ihan tarpeeksi korkea... :)) ja tämän myötä ilmenee uusia "ongelmia".
Noomi nimittäin piippaa, kun mitään ei tehdä, ja kun jotain tehdään, tekee vähän liikaakin! Eli tämä yliyrittäminen näkyy esimerkiksi seuraamisessa hillittömänä nojaamisena ja painamisena sekä muutenkin yleisesti kaikenmoisena pomppimisena. Nyt tokalla kerralla oli jo vähän helpompaa, kuin viimeksi, koska olin osannut varautua ja pyrin rauhoittelemaan Noomia silittelemällä aina välillä. Muutenkin toimin itse paljon normaalia rauhallisemmilla eleillä.

Tokalla kurssikerralla tehtiin vähän seuraamisjuttuja, maahanmenoa, paikallaoloa ja luoksetuloa. Seuraamisissa N ei painanut yhtä pahasti, kuin ekalla kerralla, mutta viilaamista edelleen löytyy. Maahanmeno saisi olla nopeampi, siihen saatiinkin muutamia kivoja vinkkejä ja niitä ollaankin jo vähän kokeiltu käytännössä. Paikalla istumiset sujuivat hyvin, Noomi napottaa paikallaan tosi pätevästi.
Luoksetulo tehtiin vauhtiluoksarina niin, että ohjaaja piti koiraa hihnasta. Noomi oli vetänyt itsensä aivan järkyttävän kiihdyksiin muiden luoksetuloja katsellessa, että kun lähdin siitä poispäin, se aloitti kauhean huudon... :D Ja kun pääsi tulemaan, tulikin "hieman" vauhdilla.
Lopuksi saatiin treenata jotain hauskaa temppua, jotta treenit ei kävisi puurtamiseksi. Me tehtiin kierimistä, tämä sujui tosi hyvin käsiavulla. Nyt ollaan jo vähän häivytelty käsiapua pienemmäksi :)

Ramin kanssa olen treenannut hävettävän vähän. Tähän tulee muutos huomenna! Rami on tehnyt lähinnä pikkujuttuja, liikkeestä istuminen alkaa olla varma ja kaukotkin jo menettelee. Tänään sain inspiksen treenata Raminkin kanssa kierimistä, ja kappas miten taitava se olikin, ei tarvittu kuin pari käsiavulla tehtyä kiepautusta ja sitten menikin jo ihan pienestä käsimerkistä! 
Eilen Rami kävi agilitytreeneissä, oli pitkästä aikaa tosi kivat treenit! Rami on parilla viime kerralla palannut vanhaan tuttuun tapaansa, eli haisteluun. Tällä kertaa intoa riitti kivasti ja tehtiin ihan onnistuneitakin radanpätkiä! Mulla oli välillä jopa vaikeuksia pysyä perässä.