1270143493_img-d41d8cd98f00b204e9800998eViime viikonloppuna aloitin Ramin nyppimisoperaation, lauantaina saatiin Anniinan avustuksella (isot kiitokset :D) yli puolet nypittyä, itse viimeistelin loput eilen. Siinä kestää aina todella kauan, kun yrittää ottaa niin hitaasti ja sievästi, ettei käy kipeää. Mutta nyt on taas siisti, saivat koristekarvatkin lähteä.

Ramin kanssa ollaan vähän tehty jotain tokojuttuja lähinnä pihassa. Näyttää vaihteeksi valoisammalta - luoksarin stoppi on oikein hyvällä mallilla. En oikein tiedä mitä tein oikein, mutta nyt se pysähtelee oikein kauniisti ja olen uskaltanut pidentää matkaakin vähän. Vähintään joka toinen on oikeasti heitto, eli heitän namin/lelun nopeasti taakse kun se on vielä juoksemassa kohti. Tällä tavalla oikeat pysäytyksetkin on olleet melko napakoita. :)
Ruutuakin kokeiltiin yhtenä päivänä ja se on taas ihan hakusessa. Yhdessä vaiheessa se osattiin, mutta nyt näyttää unohtuneen. Taidan jättää sen muistuttelun sitten sinne, kun päästään taas vetämään kunnon kenttätreenejä (ehkä jo parin viikon päästä? näyttää lupaavalta, tänäänkin yli 8 astetta plussan puolella!).

Maanantaina Noomi pääsi käymään taas hallilla. Ekaksi vähän jännitti, mutta reipastui. Se ei ole enää ollenkaan niin arka, ääniä vieraissa paikoissa saattaa säpsähtää, mutta palautuu tosi nopsaan. Menin hallille sillä asenteella, että vain naksuttelen joka kerta kun itse tarjoaa kontaktia. Ehdin kuitenkin naksutella vain parit kontaktinotot, kun neiti alkoi tapittaa ihan lakkaamatta. Tarjoili vähän muitakin juttuja, perusasentoa ja istumista. Otinkin muutamat paikallaan istumiset häiriötä hyväksikäyttäen ja sitten häippästiin.

Tänään sitten pentukurssin neljäs kerta.
Alkuun otettiin agilitypuolta, pussia ekaa kertaa. Noomia ei jännittänyt ollenkaan, heti tuli läpi kun pidin kangasta vähän ylhäällä. Tätä muutama toisto ja hienosti kaikki.
Putkeenkin meni hyvin, nyt putki jo vähän mutkalla. Pari kertaa myös jo kahden esteen pätkää, putki + hyppy.
Tokopuolelta sitten paikallaoloa, Noomi pysyi makuullaan hienosti. Palkkailin tiheään. Sitten myös muiden koirien välistä pujottelua, ekalla kerralla Noomi vähän vilkuili muita. Toinen kerta sujui tosi hienosti kontaktilla.