Käytiin lenkkeilemässä tuossa illalla ja alottelin jo kauan aikomaani "varmaa-luoksetuloa-joka-tilanteessa" joka on ollut meille melko haastava välillä. Kun ne hajut on niin yli-ihania, että korvat menee täysin tukkoon kun nenä tuhisee maassa. Ne sujui odotettua paremmin ihan alkuun. Päästin metsäpolulla Ramin vapaaksi, pidin käskyllä kuitenkin siinä muutamien metrien säteellä ettei hajut veisi kokonaan. Sitten aluksi pyysin luokse silloin kun olin täysin varma että se "kuulee", reagoi käskyyn.
Hienosti tuli ja naksuteltiin sitä sitten pari toistoa, aloteltiin helpoimmasta. Sitten tehtiin niin että jätin paikalle istumaan ja menin jonnekin puun tai pensaan taakse ja kutsuin sieltä. Ajattelin että siinä olisi Ramilla kiusaus käydä merkkaamassa se puu, ja pari kertaa meinasi niin käydäkin että luoksetuleminen unohtui. Mutta kuitenkin jollain pienellä lisä-äännähdyksellä sain sen lopettamaan touhun. Aina kun niin kävi, siirryttiin taas vähän helpompaan ja pikkuhiljaa sitä sitten taas vaikeammaksi.

Aika hyvin edettiin jo, päästiin jo sellaiseen vaiheeseen, että kutsun Ramia silloin kun se haistelee tai on menossa poispäin. Hienosti tuli joka kerta, ihme kyllä. Tämä on kyllä paljon haastavampaa sitten normaali pyörätiellä joiden varressa on paljon enemmän ja parempia hajuja.
Sitten otettiin jo vähän sellastakin, että jätin Raimon odottelemaan jonnekin viitisen metrin päähän, kävelin itse ja kutsuin samalla kun kävelin hiljaista vauhtia. Tässä on käynyt usein niin että kun liikun samalla kun kutsun, Rami menee tavallaan ohi tai jatkaa kävelyä siinä parin metrin säteellä kun kuvittelee että lenkki jatkuu. Tässä yritän hakea sitä, että kun kutsun, Rami tullessaan ottaisi kontaktin ja vasta vapautuksen saadessaan sitten saisi mennä taas kauemmas / pysyä lähellä.
Sekin meni ihan hyvin, pari ensimmäistä kertaa meni niin että kontaktia ei löytynyt, silloin kävelin hitaampaa ja se alkoi löytyä paremmin. Tätä me nyt tehotreenataan, vähitellen niin että se on varma sellaisissakin tilanteissa jossa on toisia koiria/ihmisiä ja enemmän hajuja ja ihan mitä tahansa.

Tokossa otettiin ihan vähän seuraamisia ja sivulletuloja. Sivulletulosta on tullut jotenkin laiska ja innoton, siihen pitäisi hakea paljon enemmän intoa jostain. Koko viretila tuntuu tippuvan huimasti sivulle tultaessa. Otettiin sitten ihan perus sivulletuloja, palkkailin patukalla suorista. Pitäis jokupäivä naksutella sekin liike innokkaaksi, keskittyä ihan vain siihen. Myös seuraamisen käännöksiä pitäis naksuttaa pikkuisen enemmän, eilen ainakin tippui niissä kontakti.
Otin sitten myös pikku seuraamispätkiä patukalla "lennosta" eli ilman sitä laiskaa perusasentoa. Niin se oli paljon vireisempää ja innokkaampaa, pitäis saada se perusasentokin innokkaaksi niin jes.

Ja tajusin ehkä syynkin siihen miksi alkaa innostus laskea. Mä treenaan aivan liian pitkään kerrallaa, en vaan osaa lopettaa ajoissa. Pitää ottaa kohta joku munakello mukaan ja pistää siihen viis minuuttia? Ei pitäis imeä tuosta koirasta viimesiäkin vireen rippeitä liian pitkällä ja väsyttävällä treenillä...

- Jenna & Raa