Hyvä että huomasin perjantaina katsoa KAS:n sivuilta lisää infoa noista tokoryhmistä, muuten en olisi huomannut että eka treenikerta onkin jo tällä viikolla!

No, tänään siis mentiin serti-areenalle vähän ennen viittä. Siinä sitten meni alussa aikaa kun hallimaksukuitteja jaeltiin ja esiteltiin itsemme.

Tällä viikolla ohjelmassa oli seuraaminen ja nopean maahanmenon vahvistaminen. Joka viikolla ohjelmaan kuuluu myös paikallamakuu.

Aluksi Ramilla oli vaikeaa keskittyä, kun paikalla olevista muutamat koirat haukkuivat lähellä. Sain kuitenkin kontaktin ja paikallaolo meni melko hyvin. Sen sai ottaa oman tason mukaan (välipalkkauksia,matka), itse menin vain viitisen metrin päähän ja kävin palkkaamassa pari kertaa, tilanne oli melko stressaava ja joulutauon jälkeen hallissa piti haistella tavallista enemmän. Ihan hyvin pysyi, ei juurikaan vilkuillut, tosin nosti kyynärpäitään hieman kun takana joku koira haukahteli. Ennakoi loppuperusasennon mitä ei yleensä tee.

Sitten otettiin seuraaminen erikseen ohjaajan katsellessa, jonka aikana muut treenasivat nopeaa maahanmenoa ja muuta omaa. Me oltiin kolmantena seuraamisvuorossa ja tehtiin maahanmenoja ja pieniä seuraamisia vireen nostamiseksi odotellessa.
Nopeat maahanmenot olivat todellakin nopeita! Olin aivan yllättynyt, kun Rami totteli käskyä niin nopeasti ja meni heti perä edellä maahan. On vissiin onnellinen kun ei ole kylmä tai märkä alusta.. lumessa pitää katsella mua pari kertaa, "ootko ihan tosissas hei, täällä on kylmä..."
Seuraaminen sujui sekin pääasiassa ihan hyvin. Kontakti tippui pitemmissä pätkissä, liikaa häiriötä. Käännöksissäkin aluksi tippui mutta niitä sitten toisteltiin siinä ja saatiin menemään lopuksi ihan hyvinkin.
Kun ohjaaja katsasti meidän seuraamisen, se ei ollut läheskään niin hyvää kuin aiemmin kun kokeilimme. Kontakti oli melko hukassa,mutta saatiin kyllä pari onnistunuttakin pätkää siinä. Lopuksi otettiin vielä hienoja seuraamisia, kyllä se osaa kun kukaan ei katso.

Sitten loppuajasta otettiin ihan pieni paikallaolo,joka meni ihan hyvin. Otettiin myös kaukojen i-m vaihtoja joissa ei ole ongelmia.

- Jenna ja Ram