Kisailua jatkettiin tänään Rovaniemellä tokon muodossa. Päivä oli ällöttävän sateinen ja kylmä, mikä aiheutti lisäjännitystä paikallaoloihin... EVL alkoi kello kymmenen, Rami ensimmäisenä vuorossa.

  Koe ei alkanut kovinkaan lupaavasti, sillä paikalla istumisessa Rami oli mennyt maahan. Tästä siis 0. Jännää, kun Rami keksii kokeissa aina ihan uudenlaisia ongelmia. Se ei ole koskaan aiemmin mennyt istumisessa maahan. Kuvittelin nimenomaan että se EI halua mennä maahan, kun oli kylmää ja märkää.
Paikallamakuu sentään sujui normaalisti, joskin loppuperusasentoon tarvitsi toisenkin käskyn --> 8.

  Yksilöliikkeet tehtiin kaikki putkeen, ei ollenkaan hyvä Ramin vireen kannalta.
Seuraaminen oli tosi kivaa, vähän käännöksissä (varsinkin vasempaan) epätarkkuutta. Tuomari sanoi, että olisi vähän painanut ja sen takia poikittanut, mutta kehui kuitenkin kontaktia ja paikkaa muuten hyväksi. Minusta on vain positiivista, että on lähellä. Numeroksi saatiin 9.
Idari mentiin järjestyksessä maahan-istu-seiso. Hienosti teki asennot kerrankin, vähän annoin apua istumiseen että varmasti menee. Yhdessä käännöksessä vähän katseli tötsää. 9.
Luoksetulo oli taas yllättävän hyvä, seisominen ei valunut edes kovin pahasti. Maahanmeno myös mainio. 9.
Ruutuun sitten katkesikin ysiputki, annoin pysäytyskäskyn liian myöhään ja yli meni. Kutsuin takaisinpäin ja maahan kahdella käskyllä. Lisäkäskyistä huolimatta saatiin 6.
Ohjattu oli taas törkeä, tällä kertaa ei mennyt edes käväisemään merkillä vaan viiletti suoraan kohti vasenta kapulaa... Yritin pyydellä takaisin merkille, mutta sain vain aikaiseksi sen, että Rami palautti keskimmäisen kapulan. 0.
Hyppynoudossa heitin kapulan vinoon ja Rami kiersi esteen tullessa. Ärsyttävää, kyllä sen olisi pitänyt osata. En jaksanut edes antaa kaksoiskäskyä, eipä meillä mitään ykkösmahdollisuuksia enää olisi muutenkaan ollut. 0.
Tunnari oli perushyvä, 10.
Kaukot teki juuri sillä tekniikalla, minkä olen opettanutkin. Eli osassa vaihtoja liikkui taa ja osassa eteen = lopussa samassa kohtaa kuin alussa. 9.

  Pisteet riittivät juuri ja juuri tulokseen, eli EVL3 pistein 196. Koska luokassa oli vain kolme koiraa, oltiin myös toisella sijalla.
  Rami ei ollut liikkeiden väleissä tarpeeksi kuulolla, vaan jouduin käskyttämään taas useita kertoja. En usko että tästä ongelmasta tullaan noin vain pääsemäänkään, mutta kaipa tuon valioksi saa silti, kun näköjään kuitenkin pystyy liikkeiden aikana keskittymään käskyn alla ollessaan. Eli nyt pitäisi vain osata liikkeet... Lähinnä se ohjattu treenataan nyt ihan kunnolla kuntoon ennen seuraavaa koetta. Ja paikalla istuminen.
  Ramin koe videolla tässä. Video on kuvattu vähän kaukaa, mutta jospa siitä jotain erottaisi...

  Alokasluokan alkua jouduttiinkin sitten odottelemaan muutama tunti, joten Noomi alkoi olla jo vähän väsynyt ja kylmissään iltapäivällä. Siitä huolimatta pikkuirski jaksoi hienosti keskittyä. :)
  Ennen kokeen alkua tuomarilla oli vaikeuksia saada sirunlukijaa toimimaan, joten Noomia jouduttiin ahdistelemaan pelottavalla laitteella useaan otteeseen. Tämä saattoi olla luoksepäästävyyden kannalta ihan hyväkin juttu, koska Noomi ei enää pitänyt tuomaria pusuteltavan arvoisena...

Luoksepäästävyydessä Noomi siis ei liikahtanutkaan, 10.
Olin jo lähes varma ennen kehäänmenoa, ettei Noomi pystyisi pysymään kylmässä ja märässä maassa, mutta pikkueläin yllätti positiivisesti! Paikallamakuu oli Noomiksi yllättävän rauhallinen, vähän oli kuulemma toinen kyynärpää käynyt ilmassa alussa, josta johtuen numeroksi 9.

Seuraaminen hihnassa oli tosi hienoa, ei juuri valittamista. Vähän ehkä keuli ja painoi (:D), mutta ei ilmeisesti häirinnyt tuomaria. Puolikas piste tippui siitä, että pidin vasenta kättä typerästi, koska olin onnistunut ottamaan hihnan huonosti käteen (jos olisin heiluttanut kättä normaalisti, olisi hihnan pää osunut koiraan...) sekä vähän hitaahkoista perusasennoista (yäk, märkä maa). .
Hihnatta seuruu oli samanlaista, tällä kertaa ohjaajan kädetkin liikkuivat normaalisti! 10.
Liikkeestä maahanmeno vähän hitaahko, kuitenkin 10.
Luoksetulossa törmäsi mun makuun vähän liikaa, tuomaria ei häirinnyt, 10.
Seisomisessa annoin tiedostetusti pienen vartaloavun, koska ennen koetta Noomi oli juuri keksinyt jäävien sekoittamisen... Siitä johtuen 8.
Hyppyyn en ole oikein jaksanut panostaa, sen huomasi... Noomi tepsutteli kun kävelin viereen ja haistoi vähän estettä. 9.
Kokonaisvaikutelmasta saatiin todellakin ansaittu 10. :) Noomi oli koko kokeen ajan aivan mahtava, juuri sopivassa vireessä ja kuunteli aivan kympillä koko ajan mitä sanoin! :) Paras pikkuirski. ♥

Kokonaispisteiksi ALO1 190p, sija 2/8 ja KP.

Noomin koe videolla: