Perjantai-iltana tokoiltiin Noomin kanssa activella. 
Tehtiin aluksi "temppurataa", jossa piti saada koira hyppäämään este, menemään maahan merkin taakse, tuomaan toinen maassaolevista noutokapuloista ja menemään kosketusalustalle ilman että itse juuri liikkui. Noomilla meni tosi hyvin, ainoastaan merkin taa menossa oli alkuun pientä hahmottamisongelmaa, Noomi meinasi koko ajan hakea toisen kapuloista. Lopulta saatiin tämäkin onnistumaan.
Sitten tehtiin pareittain häiriöharjoituksia, Noomi kesti melko hyvin, vähän vilkuili muttei yrittänyt lähteä. Luoksepäästävyydessäkin pysyi hienosti paikallaan, näköjään edistyy tämäkin.
Saatiin vielä neuvoja omavalintaiseen liikkeeseen, valitsin seuraamisen. Noomi seurasi tosi kivasti oikealla paikalla eikä juuri painanut. Toisinaanhan N meinaa edistää (varsinkin jos treeni aloitetaan seuruulla), tähän saatiin myös ihan kivoja neuvoja.
Välillä tehtiin myös lyhyitä paikallamakuita pitkillä välimatkoilla, ei ongelmaa.

Noomi on alkanut vinkua ja ulista activen halliin mentäessä muutaman ensimmäisen minuutin ajan. Siellä taitaa olla vähän liiankin kivaa... Pitää kyllä keksiä jotain tuon hillitsemiseen.

Tänään sitten käväistiin Ramin kanssa päivällä ekaa kertaa agiepiksissä. Ram oli varsin hieno. Omaa ohjaamista en voi kehua, mutta ilmeisesti siitä jotain selkoa sai, kun virheitä ei tullut. Sijoituttiin toiseksi medimölleissä.
Rata oli seuraavanlainen:



Tänä iltana oli myös molempien tokotreenit kas'lla. 

Ramin kanssa aloitettiin ruudulla. Ramilla on vielä vaikeuksia havaita ruutua täydeltä matkalta. Kävin näyttämässä siis ruudun lähempää ja tein yhden helpon lähetyksen. Tämän jälkeen R löysi ruutuun ihan merkiltä asti.
Tehtiin myös metskuhyppyä, tein taas tahallisesti vinoja. Ekalla näytti että tulee ohi, autoin käsimerkillä. Muuten muisti mainiosti paluuhypyn vaikka heitin melko pahastikin vinoon.
Sitten ohjattua, ekalla toistolla Rami meinasi varastaa heti oikealle. Otettiin sitten helpotetusti, vein merkille ja siitä oikea, tämä onnistui. Lopuksi vielä merkillelähetyskin mukaan ja hienosti toi. 

Noomin treenit alkoivat luoksepäästävyydellä ja paikallamakuulla. Luoksepäästävyys oli hyvä, Noomi oli iloinen (ihme...) mutta takapää pysyi maassa. Paikallamakuu 2min ja matkaa ehkä n. 5m, ihan hyvä. Vähän levoton, katseli kun toisia koiria käytiin palkkaamassa, mutta pysyi kuitenkin hyvin.
Seuraavaksi noutoa. Nyt selvisi syy siihenkin, miksi N ei viimeksi tuonut kapulaa heti, nimittäin sitä ällötti nostaa kapulaa hiekasta (nenä menee hiekkaan!). Tätä kyllä pitää treenata, haluan tulevaisuudessa kyllä kisatakin tuolla hallissa :D Lopulta sain Noomin nostamaan kapulan nopeasti, tästä palkkaus ja jätettiin siihen. 
Sitten vielä seuraamista. Otettiin käskytettynä L-muotoinen kaavio, joka sisälsi juoksuosuuden ja pysähtymisiä. Noomi veti tosi kivasti, ei mitään moitteita. Paikka ja kontakti säilyi koko kaavion ajan :) Hieno Nomppis!