Tokoiltiin Noomin kanssa tänään taas Active Dogilla.

Ohjelmistossa alkuun paikallamakuu. Noomi meni hyvin ensimmäisestä käskystä maahan ja makasi ihan rauhallisena. Palkkailin ensin pari kertaa tihein aikavälein ja lopussa vähän pidempi väli. Varmuutta pitäisi tässä liikkeessä saada paljon sekä aikaan että häiriökestävyyteen. Kun aikaa kasvattaa häiriössä liian isoin harppauksin, N alkaa vilkuilla turhautuneena. Häiriössä Noomi on vielä melko epävarman oloinen ja vähän hermostunut, mutta uskon että tämä korjautuu ihan vain kun tehdään enemmän ja enemmän. Ei kuitenkaan ole koskaan päässyt nousemaan paikallaolotilanteessa, eikä siis mitään nousemisen vaaraa olekaan. Pitää kiinnittää huomiota myös siihen, ettei N haistele maata kun olen kävelemässä pois, on se aika ovela, kun lopettaa haistelun heti kun käännyn takaisinpäin...

Sitten tunnaria. Noomin kanssa tehtiin oman palautuksia erikseen ja palkkailin kun piti suht hyvin. Tässä on ollut vähän pähkäilemistä, että yritänkö opettaa kunnollisen otteen vai hyväksynkö kunhan kapula pysyy suussa eikä sitä pureksita. Taidan yrittää opettaa kunnon otteen, ei kai siitä haittaakaan ole. Eikä me ihan vielä olla voittajaluokkaan menossa, joten ei suurta kiirettäkään... Erikseen sitten tehtiin haistelua, eli kapuloita tötsien alla ja heti jeejeepalkkaus kun haisteli omaa. Tämä vaikuttaisi tosi kivalta taktiikalta Noomille, kun ei voi epäonnistua ollenkaan, mutta vähän hankala toteuttaa kotona. Pitää katsoa jos saisi jotain kehiteltyä.

Lopuksi tehtiin vielä istumisia niin, että koira seisoi selän takana ja testattiin, osaako se käskyn. Noomilla sujui hyvin, kyllä se aika hyvin käskyt erottaa. Kokeiltiin myös kehonhallintatemppua, jossa koira ohjataan ensin istumasta kurreasentoon, sitten takajaloille seisomaan, takaisin kurreen ja takaisin istumaan. Noomilla sujui hyvin, on se ketterä.

Odotellessa ehdin tehdä myös seuraamista ja jääviä. Seuraaminen tuntui ihan hyvältä, tosin vieläkin tuntuu vähän edistävän (palkkailin taakse). Jäävistä maahanmeno ok, seisominen vähän tahmea. Myös kaukoja tehtiin vähän ihan vain namittamalla. Maasta istumaannousu alkaa pikkuhiljaa sujua yhdellä ponkaisulla (namin avulla), aiemmin aina tepasteli.

Sain tänään myös vihdoin päiviteltyä kuvagalleriaa kutakuinkin ajan tasalle.