Perjantaina suunnattiin kohti Tamperetta, päämääränä nuorten SM-agilityt ja tokot. Lauantaina oltiin Ramin kanssa turisteina agilityjä katsomassa, kuvailin kisoja ja Rami sai tutustella kisapaikkaan. 

Eilen sitten oli tokojen vuoro. Voittajaluokassa oli meidän lisäksi vain kaksi koirakkoa, me suoritusvuorossa toisena. Yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan, mikä oli tosi kiva.

Ensimmäinen osa alkoi ruudulla. Olin merkkuuttanut ruudun Ramille kehän ulkopuolella kuvitellen, että se muistaisi sen vielä kehässä. Noh, ei muistanut. Ylimääräisiä käskyjä tuli käytettyä pari, kuitenkin kolmannella Rami hoksasi ruudun ja laukkasi sinne oikein nätisti. Loppuosa mainio seuraamisineen, tästä numeroksi 7.
Seuraavaksi hyppynouto. Onnistuin heittämään kapulan kerrassaan suoraan ja Rami teki myös oman osuutensa moitteitta. 10.
Kaukokäskyt Rami teki myös tosi kivasti, aivan kuten treeneissäkin. Tässä kuitenkin ennakoi loppuperusasennon vähän ennen, kuin ehdin sanoa käskyn. Sitäkin pitää vissiin treenata. :) 8.
Seuraamiseen olin ihan tajuttoman tyytyväinen! Rami teki melkein yhtä nätisti kuin treeneissäkin, ekaa kertaa ikinä kokeessa seuraaminen ihan oikeasti tuntui kivalta. Voittajan seuraaminen on paljon kivempikin kuin alempien luokkien, kun ei oo vaan tylsää suoraa. Tuomarikin tykkäsi ja kehui tiiviiksi, 9.

Tähän väliin tauko.

Toinen osa alkoi luoksetulolla. Ja se oli ihan kamala :D Hirveämpi kuin treeneissä. Seisominen valui aivan liikaa, maahan meni vasta kaksoiskäskyllä reilusti merkin jälkeen. 6
Liikkeestä istuminen oli myös melko huonohko. Sanoin "valmis" vähän hätäisesti tarkistamatta että koira on kuulolla, joten Rami ei lähtenyt seuraamiseen kunnolla mukaan ja tarvitsi sitten kaksoiskäskyn istumiseen. 8.
Metallinouto oli hieno, ei mitään valittamista. 10.
Tunnarikin muuten mainio, mutta tarvitsi kaksoiskäskyn kapuloille lähetettäessä. 8.

Ja loppuun vielä paikallamakuu 9 (oma moka, vilkaisin koiraa ennen piiloon menoa) ja kokonaisvaikutelmaksi saatiin .

Kokonaispisteet VOI1 260,5p, tällä 2. sija eli nuorten SM-hopeaa 14-17-vuotiaiden sarjassa.

Kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen Ramin työskentelyyn. Se ei vieläKÄÄN ole sellaista mitä haluaisin sen olevan, mutta ainakin mennään koko ajan parempaan suuntaan. Vire ei pysynyt täysin, mutta kuten aiemmin, tällä kertaa se ei näkynyt seuraamisessa. Tosi monta pistemenetystä oli mun omia mokia. Ei kyllä kovin pahasti harmita, kun näillä pisteillä yllettiin kuitenkin ykköstulokseen. :D

Nyt otetaan ihan rauhallisesti ja treenaillaan EVL-liikkeet pikkuhiljaa kuntoon. Rami pääseekin nyt muutaman viikon totaalitauolle, kun Noomi vihdoin vaikuttaisi aloittelevan juoksua, joten Rami joutuu evakkoon mummolaan.

Muutama kuvakin kokeesta taitaa olla, laittelen niitä esille blogiin kunhan saan vain käsiini.