Viime päivityksen jälkeen ei olla paljoa tehty. Treenattu ollaan jonkin verran ja saatu aikaan sekä takapakkia, että onnistumisia. Viime lauantaina käytiin Noomin kanssa turisteilemassa Oulu KV -näyttelyssä, oli ihan mukavaa kuumuudesta huolimatta. Lenkkeily on jotenkin jäänyt vähemmäksi tässä kuumuudessa, pidemmät lenkit sijoittuvatkin usein myöhäisempään ajankohtaan. Päiväsaikaan ollaan käyty ahkerasti uimassa, kivaa kun molemmat tykkää.
Olen vähän myös siistinyt molempia koiria, Noomilta vähän päätä ja kaulaa. Ramilta vähän enemmänkin, ajelin siltä ajeltavat kohdat ja siistin päätä. Nypin myös mahakarvat taas pois.



Ramin tokoista sen verran, että eniten treenin alla ovat olleet edelleen ruutu ja kaukot. Ruutu näytti yhdessä vaiheessa erittäin valoisalta, mutta onnistuin sekoittamaan pikkumiehen pään treenaamalla merkkiä (tosin ihan erinäköisellä tötsällä) ja jouduttiin helpottamaan ruutuharjoituksia taas, kun Rami alkoi tarjoamaan etumerkkien takana seisoskelua.
Kaukoissa on vielä työtä, vaikka on niissäkin jo jotain edistymistä havaittavissa. S-m -vaihdossa tuli yllättäen takapakkia, sitä ollaan nyt korjailtu. Eilen testailin kaukoja pidemmältä matkalta (ainakin 10m) ja toimii samalla tavalla kuin sieltä viidestä metristä. Jotain vaihtoa pitäisi kyllä korjailla, sillä Rami tulee eteenpäin. Luulisin että eteneminen tapahtuu i-s -vaihdossa. Se on jotenkin epälooginen, muissa vaihdoissa pitäisi pysyä paikoillaan ja sitten tuossa tulee väkisin eteenpäin. Ehkä opetan sille sittenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan, että pidetään etutassut paikoillaan.
Luoksetuloja ollaan tehty jonkin verran ruututreenien yhteydessä, (seisomaan pysäytyksiä) ja ne ovat olleet yllättävän hienoja. Rami innostuu ruututreenissä ja on aika vauhdikas, mutta silti reagoi käsimerkkiin tosi hienosti. Ehkä tätäkin saadaan vaivihkaa paranneltua. Maahanmenopysäytys on riittävän hyvä, Rami ei syöksy suoraan maahan vaan ensin vähän hidastaa ja sitten lösähtää, mutta jotenkin en usko että syöksymaahanmeno on mahdollista opettaa Ramille kovinkaan helposti...



Noomikin on vähän treenaillut, iltaruualla jotain pientä aina. Peruuttaminen on tällä hetkellä in, Noomi tarjoilee sitä jatkuvasti. Ollaan hiottu luoksetulon törmäystä ja opeteltiinpa alo-hyppykin yhtenä iltana. Ei tarvittu montaa toistoa, Noomi oppii niin nopsaan. Liikkeestä seisomisessa näkyy edistystä, ainakin eilisen treenin perusteella. Noomi pysähtyi tosi hienosti ilman vartaloapujakin jo.