Rami tokoili eilen ohjatuissa treeneissä.

Paikalla istumista todella lyhyitä aikoja. Hienosti pysyi.

Paikallamakuu ryhmässä, kiva maahanmeno (suora) ja hyvin pysyi (olin näkösällä). Kerran nosti leuan kun kääntyi katsomaan hallin oven auetessa. Laittoi kuitenkin heti takaisin, joten en puuttunut tähän ja palkkasin lopuksi istumaan.

Seuraamisen askelsiirtymiä, Ram oli tosi kivassa vireessä. Vasemmallekin sujui ihan hyvin, ohjasin vähän namilla (meinaa väistää taakse kun tulen "päälle"). Seuraamista otettiin muutenkin pikkupätkissä välillä ja pitkästä aikaa keskittyi tosi hienosti.

Sitten otettiin pareittain jäävät liikkeet ja toinen raportoi sitten miten oli jäänyt. Rami jäi seisomaan kuulemma hyvän nopeasti ja maahanmenossakaan ei ollut ongelmia, pää painui heti alas ja pysyi takanakävelynkin ajan.

Hyppy on ihan kivalla mallilla sekin. Ekalla kerralla just kun sanoin istu-käskyn, kuului joku iso ääni ja Rami jäi ihmettelemään. Tokalla käskyllä istui. Toisella toistolla sitten istui ekasta ja palkkasin siihen.

Loppuun luoksetulo alo-tyyliin häirittynä niin, että kutsuinkin vasta liikkurin tokasta "käsky"-kehotuksesta. Ram ei reagoinut mitenkään ekaan kehotukseen vaan tuli hienosti vauhdilla vasta minun käskystä.

Myös Noomi pääsi käymään hallilla Ramin treenien jälkeen. Otettiin iltaruoka pussissa mukaan ja syöttelin siinä vaivihkaa. Aluksi oli tosi varuillaan ja ihmeissään eikä ottanut edes ruokaa, mutta sitten rentoutui vähän ja pystyi syömäänkin. Kun suurin osa toisista koirista oli lähtenyt hallilta, N rentoutui enemmän ja vähän juoksentelikin reippaammin.

Viikonloppuna myös sain aikaiseksi vihdoin kaivaa tunnarikapulat hangesta. Rami oli varsin innoissaan, kun pääsi tekemään kivaa liikettä pitkästä aikaa. Se oli myös kasvattanut itsevarmuuttaan liikkeen suhteen, mikä näkyi vieraiden nosteluna ja maisteluna. Se ei kuitenkaan selvästikään ole kadottanut tunnarin ideaa kokonaan, sillä kuitenkin löytää oman kapulan vaivattomasti, kun vain jaksaa keskittyä. Positiivista tässä itsevarmuuden lisääntymisessä on se, että nyt R ei paineistu kiellosta, joka seuraa väärän nostamista, vaan pudottaa kapulan nopeasti ja lähtee kokeilemaan uudelleen ja tuokin aina oman. Luulenpa että tähän saadaan varmuutta, kun vain saadaan onnistuneita toistoja alle taas. Pitää yrittää ottaa muutama kerta viikossa näitä, ettei taas unohdeta ja mennä takapakkia.